nlc.hu
Szabadidő
Obszcén tréfálkozás miatt indult eljárás Balázsék ellen

Obszcén tréfálkozás miatt indult eljárás Balázsék ellen

Megint vizsgálják a Rádió 1 reggeli adását.

Hatósági eljárás indításáról döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Rádió 1 Balázsék című műsorszámának egyik epizódjával kapcsolatban – számolt be honlapján az NMHH.

Korhatári besorolás vizsgálata miatt szerepelt a Médiatanács ülésének napirendjén a Rádió 1 Balázsék című műsorszámának május 13-án 6 óra 13 perctől közzétett epizódja. A 12 éven aluliaknak nem ajánlott, azaz III. korhatári kategóriába sorolt adásban többek között műtéti beavatkozásokkal tréfálkoztak obszcén módon.

A Médiatanács a hallgatói bejelentés nyomán hatósági eljárás indításáról döntött annak megállapítása érdekében, hogy a médiaszolgáltató, a Radio Plus Kft. a műsorszám közzétételével megsértette-e a klasszifikációs rendelkezéseket.

Idén februárban amúgy már sokmilliós bírságot kaptak Balázsék, akkor egy tavaly októberi műsoruk miatt “meszelte el” őket a hatóság. Akkor a rádiós műsorvezetők egy, Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élőben, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív. A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról. Korábban pedig azért büntették meg őket, mivel kirekesztően beszéltek a kínaiak közösségéről. Akkor a szolgáltatónak a bírság megfizetése mellett közleményt is közzé kellett tennie, amiben arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy törvényt sértett, amikor a műsorban a kínai közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére alkalmas megjegyzéseket tett. Ám azért is bírságot kapott korábban a reggeli műsor, mivel – a médiahatóság szerint – Balázsék megszégyenítették az Ország Karácsonyfájának adományozóját: állítólag méltatlanul bántak egy idős asszonnyal, és ez a gyermekek bizonyos korosztályára káros tartalomnak minősült.

Kiemelt fotó forrása: Facebook /Balázsék oldala

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top