nlc.hu
Aktuális

NMHH bírság a Balázsék című rádióműsornak

Brutális, sokmilliós bírságot kaptak Balázsék a Médiatanácstól

Az NMHH ismét elmeszelte Sebestyén Balázsék egyik - október végi - műsorát.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa csütörtöki közleménye szerint a Balázsék című rádióműsor készítői ismét tévesen határozták meg a korhatári besorolást.

Október végén Balázsék egy Amszterdamból betelefonáló hallgatóval beszélgettek élőben, aki arról számolt be, hogy éppen füves cigarettát szív. A műsorvezetők érdeklődéssel hallgatták a beszámolót, majd kérdezgetni kezdték az egyébként fuvarozóként dolgozó férfit, hogy még több információt szerezzenek az állapotáról.

Balázsék

Balázsék, forrás: Facebook / @Balázsék oldala

Megdicsérték a szerkesztőasszisztenst is, amiért egy ilyen szórakoztató betelefonálót, ahogy mondták,

egy „igazi gyöngyszemet” kapcsolt adásba.

Egy bátor ember, aki a sonkás-sajtos toast helyett csütörtök reggel valami mást választott

– hangzott el a műsorban.

A Médiatanács szerint a kiskorúak védelme szempontjából aggályos, hogy szerintük pozitív formában, kritika nélkül mutatták be a kábítószer-fogyasztást. A közlemény szerint ráadásul

Nem ez volt az egyetlen kifogásolható szegmense a Balázsék aznapi adásának. Ugyanebben a műsorszámban – délelőtti idősávban – azon élcelődtek, hogy Kambodzsában egy ittas turista egy majommal fajtalankodott, amiről a férfi társai videófelvételt is készítettek. E hír részletes feldolgozása ugyancsak káros hatással lehetett a kiskorúak személyiségfejlődésére.

A műsor témájának korhatár-besorolása miatt

(legálisan 21:00 után lehetett volna a műsorszámot közzétenni) 6 millió 150 ezer forintra bírságolták a Rádió 1-et és további 150 ezerre a médiaszolgáltató vezető tisztségviselőjét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top