nlc.hu
Aktuális

Rádió 1-bírság Balázsék miatt

Sebestyén Balázsék miatt több mint 4 millióra bírságolták a Rádió 1-et

Lecsapott a Médiatanács.

Bírságot szabott ki 4,15 millió forint értékben a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a Rádió 1-re a Balázsék című műsor egyik adása miatt. A Rádió 1 szolgáltatójára egy bejelentés nyomán indult eljárás eredményeképpen rótta ki a bírságot a testület a reggeli műsor március 17-én reggel sugárzott adásában elhangzottak miatt – számolt be honlapján az NMHH.

A vizsgálat megállapította, hogy a reggel 6 és 10 óra között sugárzott adás nem felelt meg a szolgáltató által meghatározott III. korhatár-kategóriának, annak nyelvezete alapján azt a 16 éven aluliak számára nem ajánlott, IV. korhatár-kategóriába kellett volna sorolni. Mivel a Rádió 1 hálózatosan működő, körzeti vételkörzetű szolgáltatás, így a reggeli műsorszámot 30, hálózatba kapcsolódó rádió közvetítette.

Balázsék

Balázsék miatt büntették a Rádió 1-et – Fotó: Balázsék Facebook-oldala

Legutóbb 200 ezer forintos bírságot kapott a Rádió 1 Balázsék miatt, mivel a műsorvezetők kirekesztően beszéltek a kínaiak közösségéről. Akkor a szolgáltatónak a bírság megfizetése mellett közleményt is közzé kellett tennie, amiben arról tájékoztatta a hallgatókat, hogy törvényt sértett, amikor a műsorban a kínai közösséggel szembeni, általánosító és sztereotip gondolatok felerősítésére, ellenérzés kialakítására alkalmas megjegyzéseket tett, megfelelő ellenpontozás nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top