nlc.hu
Szabadidő
2024. július hőségriasztás

Meghosszabbították a hőségriasztás határidejét, de jó hír is van

A meteorológiai előrejelzések alapján vasárnap éjfélig meghosszabbodik a hőségriasztás, de az eddiginél alacsonyabb szinten.

A HungaroMet előrejelzése alapján egész Magyarországra érvényben marad a hőségriasztás, péntek nulla órától vasárnap éjfélig. Az országos tisztifőorvos azonban harmadfokról másodfokra módosítja a hőségriasztás fokozatát – közölte szerdán a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) és a Katasztrófavédelem.

Meghosszabbították a hőségriasztás határidejét, de jó hír is van

A folyamatos meleg fokozza szervezetünk terhelését,

annak hőszabályozó képességét pedig az életkor, a testsúly, a fizikai erőnlét, az egészségi állapot, a táplálkozás és gyógyszerszedés is befolyásolja. Ezért fontos a lehető legnagyobb elővigyázatosság a meleg napokon. Figyelni kell a gyógyszerek megfelelő tárolására! A hűtést nem igénylő gyógyszereket is 25 Celsius fok alatt vagy a hűtőben kell tárolni. Semmiképp ne hagyjuk napsütötte helyen, minőségük és hatásosságuk megőrzése érdekében. Körültekintően olvassuk el a betegtájékoztatót.

Országszerte tűzgyújtási tilalom érvényes:

tilos erdőkben és azok kétszáz méteres körzetében tüzet gyújtani. A hőségriasztás július 7-i kezdete óta 317 szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat. Azóta 3,2 millió négyzetméter égett le. A meleg a kéményekben légdugót alakíthat ki – a hőségriasztás kezdete óta 69 alkalommal riasztották a tűzoltókat szén-monoxid veszélye miatt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top