nlc.hu
Szabadidő
A Sziget színpadjainak programja

Annyival több van a Szigetben, mint a nagyszínpad – Bebizonyítjuk!

Unod már a Spotify lejátszási listákat, és szívesebben tapasztalnád meg élőben a műfaji eklektikusságot? Akkor a Szigeten a helyed!

Augusztus 7. és 12. között rendezik meg Európa egyik legnagyobb fesztiválját, a Szigetet, ami idén is olyan sokszínű zenei programot kínál, hogy itt tényleg mindenki megtalálja azt, amit keres! Elektronikustól kezdve, a hiphopon át, a K-popig minden műfaj rajongójára gondoltak, úgyhogy már csak azt kell feltérképezned, mit hol találsz, hogy biztosan ne maradj le egyetlen koncertről sem. Annyit elárulhatunk, nem a nagyszínpad környékén érdemes ezeket a bulikat keresni.

Sziget buli

Fotó: Facebook/Sziget Festival Official

Alapozáshoz

A korábban FreeDome-nak keresztelt nagy piros sátor – eltéveszthetetlen – idén Revolut Stage-ként tér vissza, hogy az élő zene rajongóit szórakoztassa. Aurora, Joost, Grandson, Analog Balaton – csak néhány a külföldi és a magyar előadók közül, akik biztosan ott lesznek a helyszínen, hogy fergeteges bulival tegyék emlékezetessé az idei fesztiválszezont. Akár az elektronikus, akár a poposabb vonalon mozogsz, minden nap 17 órától nyit a színpad, ami tökéletes lehet akár alapozásnak is a nagyszínpados esti koncertre, de természetesen önmagában is nagyszerű élményt nyújt.

Kis lötyögésekhez

Ha nem akarsz folyamatosan pörögni, az is rendben van. A Lightstage gondoskodik arról, hogy kicsit chillesebben és visszafogottabban, de nem kevésbé unalmasan töltsd a napjaidat. Fiatal, feltörekvő és tehetséges: ez a közös nevező az itt fellépő előadókban, akiknek a neve talán még nem mond sokat, de ki tudja?! Lehet, hogy néhány év múlva már a nagyszínpadon térnek vissza. Bármi megtörténhet…

Esther, Szakács Erika, The Meffs, vagy a magyar színekben fellépő The Curious Kind mindent megtesznek majd azért, hogy egyetlen pillanatot se érezz pazarlásnak, úgyhogy már kora délutántól készen állnak a húrok közé csapni.

Nyiss a világra!

A mi egyik személyes kedvencünk a Global Village színpada, ahol a zene nyújtja a közös nyelvet. Kelet-Európa kísérteties dallamaitól a ritmusos Dél-Amerikáig, Ázsia misztikus hangjaitól Afrika lüktető ütemeiig merülhetsz el a kultúrával és hangokkal teli faluban. Olyan ez, mintha egy hátizsákkal bejárnád az egész világot, annyi különbséggel, hogy igazából nem kell sehová menned, és arra sincs szükség, hogy magadtól próbáld a kultúrát felfedezni: itt tálcán kínálják azt, hogy elvessz a nemzetek különbözőségében.

Ha szeretnél másokkal kapcsolódni, akkor a legjobb helyen jársz, a Bohemian Betyars, az olasz Folkatomik, a francia Sidi Wacho vagy a tibeti Yungchen Lhamo mellett madagaszkári, columbiai, német, finn vagy akár lengyel előadók fellépéseit is végig csápolhatod.

Persze ha multikulti közegre vágyódsz, akkor a régi Európa Színpadon – most Ibis x ALL presents The Buzz – szintén egész hétre találsz szórakozási lehetőséget, bár itt elsősorban az elektronikus zene dominál. Artemas, Elefánt, Royel Otis, Dead Poet Society – csak néhány név a fellépők közül, akik biztosan nem fognak csalódást okozni, ha erre ráznál egy kicsit.

Tombold ki magad!

És ha már az elektronikus zenénél tartunk, a raklapokból álló Yettel Colosseumot sem ajánlott kihagyni. A több ezer főt befogadó bulihelyszín mint a partizás fellegvára a legjobb DJ-k otthonául szolgál majd a következő napokban. Felsorolni is sok lenne azt a rengeteg embert, aki a Sziget ideje alatt „a talpalávalót húzza” a táncolásra vágyó közönségnek, mégis itt hagyunk egy párat, egyfajta kedvcsináló gyanánt: Charlie Sparks, DJ Seinfeld, Frederic., Part Time Killer, Lucia Lu, Victoria.

Sőt, ha bővítenéd a kört, és nyitott vagy a techno, minimál, trance, house bulikra is, akkor BOLT Party Arénában a helyed. Egész éjjel a világ legjobb DJ-i pörgetik a lemezeket, hogy úgy érezd, az éjszaka soha nem fog véget érni.

Dinamikus ütemek

A break vagy a hiphop ütemek szerelmesei sem fognak csalódottan távozni, ha a dropYard világába lépnek. A műfaj kis- és nagyágyúi között bőven lesz miből válogatni nemzetközi szinten is, ám most mégis a magyar előadókat említenénk, akik közül meglehetősen sokan tiszteletüket teszik. 6363, Bongor, Citromale Gang pres. Beatrick & Friends Live feat. Miller Dávid, ajsa luna, laurie., ANUBII$, Citromale Gang pres. Hundred Sins Live, Kristof7s, Lil Frakk, Ótvar Pestis, Pogány Induló, Wavy – a hazai urban kultúra legnagyobbjai gyűlnek össze, hogy megmutassák, mi magyarok szeretünk és tudunk jó zenét csinálni.

Házibuli a köbön

Nem utolsó sorban azokról sem feledkeztek meg a szervezők, akik a nosztalgiavonatra ülnének fel, hogy felidézzék a ’80-a, ’90-es és ’00-es évek legnagyobb slágereit. A JukeBox by Snowattack színpadján minden este igazi házibuli kezdődik, és meg sem áll egészen napfelkeltéig. A legjobb JukeBox DJ-k tartják fenn az energiát és a nosztalgiát, ahol az ABBA-tól egészen a Jay Kim által szervezett K-pop táncworkshopig mindenre lehet számítani. Mondd, hogy nem ez az, amire igazán vágysz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top