nlc.hu
Szabadidő
Barátnője megmentése közben fulladt meg egy férfi

Barátnőjét próbálta kimenteni, belefulladt a Balatonba egy férfi

Egy tragikus balesetről számolt be az egyik szemtanú, Balatonlellén 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni a férfit, aki barátnőjét próbálta kimenteni a vízből.

Július 27-én, szombaton este 19 órakor egy fiatal férfi meghalt, miután kimentette a barátnőjét a mély vízből Balatonlellén –szúrta ki a 444 a sonline cikkét. A laphoz azután fordult egy szemtanú, miután több mint egy héttel a baleset után sem látott híradást a történtekről.

Balaton

A fotó illusztráció. (Fotó: MTI/Varga György)

A férfi barátnője segítségére indult, akit ki tudott menteni a tóból, azonban közben elmerült és megfulladt. Túl sokáig volt a víz alatt, így nagy mennyiségű víz került a tüdejébe. A hírek szerint körülbelül 45 percen keresztül próbálták újraéleszteni a férfit, sajnos sikertelenül. A szemtanú beszámolója után a portál megkereste a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ami megerősítette, hogy valóban történt haláleset a jelzett időben, ezért a Balatoni Vízirendészeti Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárást indított.

A szemtanú szerint a mentés során a férfi feláldozta magát a barátnőjéért. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a nyári időszakban szinte minden héten több ember belefullad a Balatonba, idén pedig a halálesetek mellett egyre több a sérülés is. A vízimentők nemrég egy olyan dologra hívták fel a figyelmet, amely életveszélyes lehet a strandolók számára, mégis csak kevesen tudnak róla: ez az úgynevezett marásvonal, egy víz alatt húzódó árokszerű képződmény. Szakter Roland a Közép-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság Balatoni Vízügyi Kirendeltségének geodéziai és térinformatikai referense azt mondta, miszerint „az északi part egy gyorsan, de egyenletesen mélyülő mederrel rendelkezik. A déli parton sokkal szélesebb ez a sekély vizes rész, viszont amikor elérjük a marásvonalat, ott sokkal nagyobb arányú a mélyülés, mint az északi parton.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top