nlc.hu
Szabadidő
A Szajnában úszott, kórházba került Fábián Bettina

A Szajnában úszott, kórházba került Fábián Bettina nyíltvízi úszó

Pedig pálinkát is ivott a versenyszáma után.

Mint arról korábban beszámoltunk, Fábián Bettina remek teljesítményt nyújtva az 5. helyen végzett a nyíltvízi úszók csütörtöki 10 kilométeres versenyében a párizsi olimpián. A Szajna vízében aznapra – állítólag – már a határérték alá csökkent a baktériumszint, így nem volt akadálya annak, hogy elrajtoljon a mezőny. Igaz, hogy amint partra ért, egyből fertőtlenített pálinkával, ám úgy tűnik, ez mégsem volt elég. Időközben ugyanis kórházba került.

Szombat hajnalban kórházba kellett szállítani a 19 éves sportoló, infúziót és gyógyszeres kezelést kapott, mivel éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban “nyelt be” valamit. Fábián Bettina megjegyezte a közösségi oldalán, hogy több versenytársa is hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is.

Szerencsére már jobban van és jelenleg már hazafelé, Budapestre tart.

A fiatal nyílvízi úszó amúgy a versenyszáma után elárulta, hogy barna, ujjméretű darabkákat látott a Szajnában úszva. “Azt gondoltam, hogy koszosabb lesz a víz és a kezemet sem fogom látni. Így készültem, ehhez képest az egész testét láttam a mellettem úszóknak, ami nagyon jó volt, mert nem kellett állandóan kifelé nézegetnem. (…) Nagyon sok vizet nyeltem, úgyhogy le kell fertőtleníteni majd pálinkával a következő félórában. (…) Állatokat nem láttunk, de valami barna, ujjméretű darabkákat igen, remélem, hogy csak rothadt növények voltak” – nyilatkozta akkor.

Kiemelt fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top