nlc.hu
Szabadidő
Párizs 2024: látványos fotókon az olimpia legemlékezetesebb pillanatai

Párizs 2024: látványos fotókon az olimpia legemlékezetesebb pillanatai

Még nem ért véget a 2024-es párizsi olimpia, máris rengeteg emlékezetes pillanatot tudunk felidézni: emlékezzünk csak a várandósan, nagy pocakkal vívó Nada Hafezre, vagy a török sportlövész Yusuf Dikec mémmé vált szereplésére, ahogy zsebre dugott kézzel, hűvös lazasággal talál a közepébe, és természetesen ne feledjük a magyar sikereket sem. Mutatjuk az idei ötkarikás játékok eddigi legjobb fotóit!

Számos elképesztő és emberfeletti teljesítménynek lehettünk már most is szemtanúi a 2024-es párizsi olimpián. Persze ahogy az lenni szokott, idén sem maradtunk botrányok nélkül. Már a dark metálos megnyitóünnepség is kiverte sok nézőnél a biztosítékot, volt itt Szajnában úszó, majd sugárban hányó versenyző, férfinak kikiáltott női bokszoló és botrányos viselkedése miatt hazaküldött paraguayi úszó (Luana Alonsónak amúgy csak annyi volt a bűne, hogy nem a kijelölt hálóterületén töltötte az éjszakát).

A párizsi olimpia záróünnepségét augusztus 11-én, vasárnap este tartják, de ezekre a pillanatokra biztosan emlékezni fogunk a játékokról, mert a kiemelkedő sportolók közelében mindig van egy tehetséges fotós is, hogy megörökítse nekünk az eseményeket. Íme!

Milák Kristóf

Milák Kristóf a férfi 200m pillangó döntőjében, Párizsban (Fotó: Quinn Rooney/Getty Images)

Kós Hubert és Milák Kristóf

Kós Hubert, a 200 méteres hátúszás aranyérmese és Milák Kristóf, a 100 méteres pillangóúszás aranyérmese, olimpiai bajnoka és a 200 méteres pillangóúszás ezüstérmese a 2024-es párizsi nyári olimpián a Trocadéro téren a Bajnokok Parkjában 2024. augusztus 5-én. MTI/Illyés Tibor

Pont d'Austerlitz

A francia trikolor füstje a Pont d’Austerlitz felett a 2024-es párizsi olimpiai játékok megnyitó ünnepségén, 2024. július 26-án (Fotó: Lars Baron/Getty Images)

Siklósi Gergely és a kazah Vagyim Sarlaimov párbajtőrözők

Siklósi Gergely és a kazah Vagyim Sarlaimov a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének negyeddöntőjében a Grand Palais kiállítócsarnokban, 2024. augusztus 2-án (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A magyar férfi párbajtőrcsapat

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely ünnepel a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének döntője után a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án. A magyar férfi párbajtőrcsapat a címvédő japán válogatott legyőzésével aranyérmet nyert. MTI/Illyés Tibor

Simone Biles

Simone Biles a női csapattorna selejtezőjén a 2024-es párizsi olimpián (Fotó: Wally Skalij/Los Angeles Times via Getty Images)

Snoop Dogg nem hisz a szemének

Snoop Dogg a női gimnasztika selejtezőjén a 2024-es párizsi olimpiai játékok második napján a Bercy Arénában, 2024. július 28-án (Fotó: Arturo Holmes/Getty Images)

Sibel Altinkaya

Sibel Altinkaya, török asztaliteniszező edz a South Paris Arénában a 2024-es párizsi olimpiai játékok előtt (Fotó: Buda Mendes/Getty Images)

Ugrás a Szajnába

A női triatlon versenyzői ugranak a Szajnába, 2024. július 31-én. A víz minőségével folyamatosan probléma volt a versenyig. A szennyezettség miatt sokan rosszul lettek a végére (Fotó: Martin Bureau – Pool/Getty Images)

Lebron James zsákolása

Lebron James az amerikai válogatott színeiben a szerbek elleni mérkőzésen, a férfi kosárlabda C csoportjában (Fotó: Pool/Getty Images)

A várandós Nada Hafez győzelme

A várandós Nada Hafez egyiptomi vívó győzelmét ünnepli az amrikai Elizabeth Tartakovsky ellen, 2024. július 29-én, a Grand Palais-ban (Fotó: Carl Recine/Getty Images)

Jo Jin Mi és Kim Mi Rae

Jo Jin Mi és Kim Mi Rae, a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság műugrói (Fotó: Sarah Stier/Getty Images)

Angela Carini olasz ökölvívó kilép a ringből, miután feladta a mérkőzést az algériai Imane Khelif ellen, akit kromoszóma-rendellenesség miatt támadtak a verseny előtt. Angela nem fogott kezet ellenfelével (Fotó: Fotó: Richard Pelham/Getty Images)

Angela Carini olasz ökölvívó kilép a ringből, miután feladta a mérkőzést az algériai Imane Khelif ellen, akit kromoszóma-rendellenesség miatt támadtak a verseny előtt. Angela nem fogott kezet ellenfelével (Fotó: Fotó: Richard Pelham/Getty Images)

Napnyugta az Eiffel-toronynál

A nap lenyugszik az Eiffel-torony felett, miközben az Egyesült Államok és Kanada női strandröplabda-válogatottjai bemelegítenek a 2024-es olimpián (Fotó: Wally Skalij/Los Angeles Times via Getty Images)

Yusuf Dikec

Yusuf Dikec a 2024-es párizsi olimpiai játékok negyedik napján versenyez a 10 méteres pisztoly vegyes csapat lövészetben a Chateauroux Shooting Centerben, 2024. július 30-án a franciaországi Chateauroux-ban. (Fotó: Charles McQuillan/Getty Images)

A svéd Armand Duplantis a török ​​olimpiai ezüstérmes lövő, Yusuf Dikec híres lövőpózával ünnepli győzelmét, miután 6,10 méteren túljutott, és felállította az új olimpiai rekordot a 2024-es párizsi atlétikai esemény férfi rúdugrás döntőjében (Fotó: Mustafa Ciftci/Getty Images)

A svéd Armand Duplantis a török ​​olimpiai ezüstérmes lövő, Yusuf Dikec híres lövőpózával ünnepli győzelmét, miután 6,10 méteren túljutott, és felállította az új olimpiai rekordot a 2024-es párizsi atlétikai esemény férfi rúdugrás döntőjében (Fotó: Mustafa Ciftci/Getty Images)

Női triatlon kerékpáros szakasza

A női triatlon kerékpáros szakasza a 2024-es párizsi olimpiai játékok ötödik napján a Pont Alexandre III-nál 2024. július 31-én Párizsban, Franciaországban. (Fotó: Carmen Mandato/GettyImages)

BMX verseny

BMX verseny a Saint-Quentin-en-Yvelines Stadionban, a 2024-es párizsi olimpián (Fotó: Alex Broadway/Getty Images)

Férfi 100m döntő

A férfi 100 méteres futás döntője fázisképeken, a Stade de France-ban, 2024. augusztus 4-én (Fotó: Hector Vivas/Getty Images)

Éremharapás

Az ezüstérmes kínai Yaqin Zhou meglepetten nézi, ahogy az aranyérmes olasz Alice D’Amato és a bronzérmes Manila Esposito beleharapnak érmükbe (Fotó: Markus Gilliar – GES Sportfoto/Getty Images)

Simone Biles és Jordan Chiles meghajlása

Simone Biles és Jordan Chiles tornászok meghajolnak az aranyérmes brazil Rebeca Andrade előtt (Fotó: Elsa/Getty Images)

Harai Balázs és Sava Randelovic

Harai Balázs és Sava Randelovic küzd a labdáért a férfi elődöntő – B csoport mérkőzésén, Magyarország és Szerbia csapata között a 2024-es párizsi olimpiai játékok tizedik napján, a Paris La Defense Arénában 2024. augusztus 5-én (Fotó: Al Bello/Getty Images)

Bánhidi Farkas Petra

Bánhidi Farkas Petra a női távolugrás kvalifikációján versenyez a 2024-es párizsi olimpiai játékok tizenegyedik napján a Stade de France-ban 2024. augusztus 6-án Párizsban. (Fotó: Patrick Smith/Getty Images)

Fázisképen a díjugrók

A díjugrás résztvevői egy fázisképen, a Chateau de Versailles-ban, 2024. augusztus 6-án (Fotó: Hector Vivas/Getty Images)

Toby Roberts

Toby Roberts a falmászás elődöntőjében, a 2024-es párizsi olimpiai játékok tizenkettedik napján a Le Bourget Sport mászóhelyen 2024. augusztus 7-én Párizsban, Franciaországban. (Fotó: Jamie Squire/Getty Images)

Gabriel Medina

Gabriel Medina a férfi szörf egyik előfutamában, Teahupo’o-ban, Tahiti szigetén, 2024. július 29-én. (Fotó: Jerome BROUILLET / AFP)

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.