nlc.hu
Szabadidő

Edzésbe állt Milák Kristóf

Visszatért a medencébe Milák Kristóf, elkezdett készülni az olimpiára a két kihagyott VB után

Újra edzésbe állt.

Milák Kristóf, a 200 méteres pillangóúszás olimpiai címvédője visszatért a Duna Arénába és elkezdte az olimpiai felkészülést – értesült az Index. A portál úgy tudja, a 23 éves sportoló nemcsak erőnléti, hanem medencés edzéseket is végez, és a több hónap kihagyás ellenére is szépen és összeszedetten úszik.

Milák Kristóf

Milák Kristóf a 125. Úszó Országos Bajnokságon Kaposváron 2023. áprilisában – Fotó: MTI/Derencsényi István

Reggel és délután is látom, amikor a Duna Arénába érkezik. Olyan időpontokat választ magának, amikor alig van valaki a medencében, vagy rajta kívül senki más sem” – mesélte az Indexnek egy edző, aki régóta ismeri Milákot.

Az olimpiai bajnok úszó legutóbb a tavaly áprilisi kaposvári Országos Bajnokságon mutatta meg magát: nyert a 100 és a 200 méter pillangón, a hosszabbik távon 1:52.58 perces szuper idővel. Ezután két világbajnokságot is kihagyott: a tavaly nyári fukuokait és a még jelenleg is tartó dohait.

Várhatóan jövő kedden vagy szerdán – hosszú idő után – újra találkozik Virth Balázzsal, az edzőjével, aki jelenleg Dohában tartózkodik, a világbajnokságon.

Milákról legutóbb Sós Csaba, szövetségi kapitány nyilatkozott. Tavaly decemberben azt mondta, hogy szerinte katasztrofális állapotban lehet az úszó, mivel hónapok óta nem végzett érdemi munkát, az állóképesség pedig 8-10 nap után kezd elszállni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top