nlc.hu
Szabadidő
Ilyen lesz a hétvége időjárása

Szigorít az ősz: ilyen időnk lesz a hétvégén

Először nyugaton, hétvégére pedig már keleten is hűvös arcát fogja mutatni az ősz.

Európa északnyugati részéről érkező ciklon hoz hideg, sarkvidéki eredetű levegőt a Kárpát-medence fölé. A hidegfront csütörtökön éri el nyugati tájainkat, majd lelassul a mozgása, a hétvégén így kellemetlen, hűvös, szeles, gyakran esős időjárás lesz – írja az Időkép. Csütörtökön nyugaton a reggeli óráktól egyre többfelé fog esni, estére pedig már a Duna vonalát is eléri a csapadékzóna. Nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt: a borongós, csapadékos nyugati tájakon helyenként már a 15 fokot sem éri el a csúcshőmérséklet,

keleten viszont még 24 és 30 fok közé melegszik a levegő.

Pénteken a Dunántúlon már csak 10-15, a középső tájakon 15-20, keleten viszont még 21-27 fokot mérhetünk.

Szigorít az ősz: ilyen időnk lesz a hétvégén

Egyre nagyobb területen várható kiadós eső, a Dunától keletre zivatarok is. A Dunántúlon a hőérzetet a viharos északnyugati szél jelentősen csökkentheti. Hétvégére az ország nagy részén már 15 fok alatt maradnak a maximumok, jó eséllyel fűtésre is szükség lehet.

A napsütést ezúttal mellőznünk kell,

borongós, gyakran esős időre kell készülni, ráadásul a Dunántúlon viharos marad a szél, de szombaton a középső tájakon is előfordulhatnak viharos lökések.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top