Ezek a legideálisabb kutyafajták elfoglalt embereknek

M. N. | 2024. Október 11.
Ha te is az elfoglalt emberek táborát erősíted, ugyanakkor mégis szeretnél kutyát tartani, az alábbi fajták közül érdemes választanod.

Kutyát, vagy bármilyen más háziállatot magunkhoz venni mindig komoly felelősség, hiszen minden társállat igényli a figyelmet és a rendszeres, következetes gondoskodást. Léteznek azonban olyan kutyafajták, melyek természetüknél fogva ideálisabbak elfoglalt emberek számára, például azért, mert nem igényelnek napi szintű, sportteljesítménnyel felérő sétákat, jobban elviselik akár egyedül otthon is azokat az órákat, míg a gazdi a munkahelyén tartózkodik, vagy épp amiatt, mert szinte bárhova elkísérhetik őt. Az alábbi galériában  ezeket a fajtákat mutatjuk be. 

Tibeti spániel

A tibeti spánielek eredetileg szerzetesek és lámák társai voltak. Szeretetteljes, nyugodt természetű, mérsékelt energiaszinttel rendelkező kutyák. Tanulékonyak és remekül alkalmazkodnak. (Fotó: Getty Images)

Shiba Inu

A Shiba Inu hazájában, Japánban a legnépszerűbb kutyafajta.Tiszta, nyugodt, csendes kutyák, emellett egészségesek és sokáig élnek. Szívesen elkísérnek kirándulni, de a hétköznapokban egy-egy rövidebb sétával is megelégszenek a parkban. (Fotó: Getty Images)

Boston terrier

A boston terrier nem különösebben nagy mozgásigényű fajta, könnyedén alkalmazkodik a városi élethez, rövid bundája pedig minimális karbantartást igényel. Gyerekekkel és más állatokkal is jól kijön. Egyedül lenni viszont kevésbé szeret, így főként otthonról dolgozók mellé lehet ideális társ. (Fotó: Getty Images)

Mopsz

A mopsz játékos, barátságos természetű fajta, mely könnyedén beilleszkedik akár egy kisgyerekes családba is, de elfoglalt egyedülállóknak is kiváló társa lehet. Kevéssé sportos alkatuk miatt megelégszenek a rövid sétákkal, összebújásokkal. Az egészségi állapotukra azonban oda kell figyelni. Ezek kockázatát jelentősen csökkenthetjük, ha felelős tenyésztőtől szerezzük be a négylábút. (Fotó: Getty Images)

Csivava

A csivava aprócska méretéből adódóan az egyik legideálisabb városi "lakáskutya", de a legkönnyebben hordozható fajta is. A rövid szőrű példányok bundájának ápolása sem különösebben időigényes. Temperamentumos természete miatt azonban kölyökkorától oda kell figyelni a szocializációjára és arra, hogy megfelelő határokat szabjunk a számára. Jó hír azonban, hogy okos és tanulékony. (Fotó: Getty Images)

Basset hound

A basset hound szelíd, kiegyensúlyozott természetű kutyafajta, imád lustálkodni, és inkább csak lassú, szimatolós sétákat igényel. Rövid szőrzete könnyedén karban tartható, a bőre és a fülei egészségére azonban oda kell figyelni. (Fotó: Getty Images)

Japán spániel

A japán spániel nyugodt és szelíd temperamentuma, alacsony mozgásigénye miatt jól illik elfoglalt emberek mellé, de gyermekes családok vagy nyugdíjasok ideális társa is lehet. Hosszú selymes szőrzettel rendelkezik, melyet elegendő hetente egyszer-kétszer átkefélni. (Fotó: Getty Images)

 

via

Exit mobile version