nlc.hu
Szabadidő
Nick Cave-képregény és Nick Cave-koncert

Magyarul is megjelent a Nick Cave-képregény, a rockzenész budapesti koncertjére időzítették

Már Magyarországon is kapható a Nick Cave életéről szóló képregény.

Képregény jelent meg magyarul Nick Cave-ről, az ausztrál származású világhírű rockzenész és csapata, a Bad Seeds október 13-i budapesti koncertjére időzítve – számolt be az MTI. Az Uram, kegyelmezz! című képregény Reinhard Kleist világhírű német grafikus, képregényrajzoló félig biográfiai, félig mítoszteremtő elemekkel tűzdelt műve.

A róla szóló képregényről maga Nick Cave is elismerően nyilatkozott:

Féligazságok és teljes kitalációk füzére, de mégis közelebb áll az igazsághoz, mint bármelyik biográfia.

A Nick Cave & the Bad Seeds 18. stúdióalbuma, a Wild God augusztus végén jelent meg. Az új anyaghoz kapcsolódó turné szeptemberben indult Németországban, a budapesti a koncertsorozat a 10. állomás.

A már hosszú ideje az angliai Brightonban élő Nick Cave és zenekara újraértelmezte a bluest, a gospelt és a countryt, és ezeket sajátos sötét és artisztikus keretbe helyezte.

A Nick Cave & the Bad Seeds az elmúlt három évtizedben számos alkalommal lépett fel Magyarországon (kétszer a Sziget fesztiválon is), legutóbb 2018 júniusában járt itt, ugyancsak a Sportarénában.

Kiemelt fotó:  Brill/ullstein bild via Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top