nlc.hu
Szabadidő
Melania Trump önéletrajzi könyve brutális kritikát kapott.

„A könyve egyetlen igaz pillanata, hogy szereti a fiát, Barront” – Brutálisan lehúzták Melania Trump önéletrajzi könyvét

A választások előtti időszakra időzítette az egykori First Lady, Melania Trump az önéletrajzi könyvét. A New York Times megsemmisítő kritikát közölt róla, ami jó eséllyel szórakoztatóbb, mint maga a könyv. Mutatjuk.

Nem sokkal Melania Trump önéletrajzi kötetének megjelenése után a New York Times pusztító kritikát közölt a nagy műről. A szerző, Alexandra Jacobs már a borítóban is ellentmondást látott:

Habár fekete borítóba öltöztették — ez a választás jelképezheti a gyászt, a kifinomultságot, de ez esetben valószínűbb, hogy az abszolút ürességet — valójában egy vakmerő fehérre mosása egy elnökségnek és egy viharos házasságnak.

A szerző megjegyzi, hogy ahhoz képest, hogy mindössze 182 oldalas, a fotómelléklete bőséges. Még arra is jutott hely, hogy egy régi Camel reklám fotója bekerülhessen, amiben Melania szerepelt. Hosszú idézetek találhatók benne a First Lady korábbi beszédeiből, sőt időnként még a férje, Donald Trump beszédeiből is hosszasan idéz – foglalja össze a comicssand.

Melania Trump

Melania Trump júliusban (fotó: Leon Neal/Getty Images)

A könyv teli van a szerző kiemelt M monogramjával, az egyes fejezeteket is ezzel választják el egymástól. „Ez egy könyv vagy egy teafőző kendő szuvenír?” – teszi fel a kérdést a kritikus.

A könyvből kiderül, hogy férjéhez hasonlóan Mrs. Trump sem ismeri el Joe Biden elnök 2020-as választási győzelmét, és egy kicsit beleköt a transznemű sportolókba is. A legmeglepőbb kijelentése talán az, hogy támogatja a nők abortuszhoz való jogát, viszont azt nem fejti ki, hogy ez hogyan viszonyul a férje enyhén szólva abortuszellenes politikájához.

Melania könyv

A Melania könyv borítója (forrás: Amazon)

„Ezzel vajon a függetlenségét hangsúlyozza?” – teszi fel a kérdést Jacobs.

Felejts el mindent a pornósztárokról vagy a nemi szervek megfogdosásáról; megdöbbentő módon George Floyd neve soha nem kerül említésre a Black Lives Matter kitárgyalása során. Ehelyett inkább az üzleti vállalkozásairól ír, mint például az ékszereiről, amelyeket a QVC-n árult, egy tervezett bőrápolási termékről, ami ‘a kaviár fiatalító tulajdonságait’ tartalmazta volna, de soha nem jutott el a lelkes vásárlókhoz, valamint a legutóbbi próbálkozásairól a blockchain területén.

Emellett Melania mesél a fiatalkoráról, valamint indokolatlanul sokat ír a Fehér Ház felújítási munkálatairól, ahonnét ki nem maradhat az általa tervezett virágos új szőnyeg sem, amit a diplomáciai fogadóteremhez tervezett. 

Ha van egyáltalán igazság a ‘Melaniában,’ akkor az, hogy szereti a fiát, Barront, és bármi áron megvédi őt; valamint őszintén törődik a veszélyeztetett gyerekekkel. Idegenkedik a nyers haltól, amit figyelembe vettek egy hivatalos japán útja során, és folyamatos levelezést folytat III. Károly királlyal.

Melania Trump visszatérő témája a könyvében a média ostorozása, ami kapcsán meg is jegyzi, hogy „A hazugság nem elfogadható”. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy vajon ezt mondta valaha a férjének is?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top