nlc.hu
Szabadidő
Ezzel a trükkel sokkal tovább szép marad a halloweeni töklámpásod

Ezzel a trükkel sokkal tovább szép marad a halloweeni töklámpásod

A szakértő szerint jelentősen meghosszabbítható így a tök élete.

Bár a szomszédok ajtaján még nem kopogtat be minden kisgyerek, hogy csokoládét kapjon Halloween napján, otthonukat rengetegen díszítik fel a közelgő ünnepen. A legnagyobb sláger pedig természetesen a töklámpás, ami nem csak szuperül mutat, hanem kifejezetten jó családi móka a kifaragása is. Ha szeretnéd, hogy minél tovább szép maradjon ahelyett, elkezdene puhulva tönkremenni, a szakértő szerint elég egy egyszerű trükköt kipróbálnod.

Először is mosd meg alaposan a tököt, akár még mosogatószert is bevethetsz ehhez a művelethez. Ezután szárítgasd meg, keverj 1 liter vízhez 1 evőkanál fehérítőt, kifaragás után pedig ezzel az oldattal permetezd be alaposan, még a faragott széleit is. Így sokkal tovább friss és egészséges látványban gyönyörködhetsz. A szakértő szerint nem szükséges aggódnunk a fehérítő miatt sem, hiába vannak gyerekeink vagy tartunk háziállatokat. Mi azonban azt javasoljuk, a biztonság kedvéért érdemes ezt követően olyan helyre tenni a lámpást, ahol ők nem férhetnek hozzá, viszont sokáig élvezheti a család a látványt.

Ha pedig még ez sem nyugtat meg eléggé, akkor akad más megoldás is! Jó módszer lehet például, ha a tök külső és belső felületét vékonyan bevonod vazelinnek, mely megakadályozza a nedvességvesztést és segít megőrizni a tök puhaságát, lassítva ezzel a kiszáradást. Emellett a töklámpást tartsd hűvös helyen, a ugyanis hideg lassítja a rothadást okozó mikroorganizmusok szaporodását. Amennyiben pedig időnként még vizet is permetezel a tök felületére, úgy kiválóan meg tudod őrizni nedvességtartalmát.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top