A megfelelő állagú rántotta titka nemcsak a főzési időben, hanem a hozzávalókban is rejlik. Dini Kodippili, a népszerű The Flavor Bender blog alapítója és szakácsa egy váratlan, mégis zseniális ötlettel állt elő az Express magazinnak: a tojáskeverékhez sütés előtt kukoricakeményítőt ad.
Ez a különleges hozzávaló krémes, lágy textúrát kölcsönöz a rántottának, ráadásul megakadályozza, hogy a tojás az elkészítés után levet eresszen.
Kodippili szerint a kukoricakeményítő hozzáadása nemcsak a rántotta ízét javítja fel kellőképpen, hanem segít elkerülni a vizes állagot. „Ez az apró trükk megakadályozza, hogy a rántotta pocsolyát hagyjon maga után, így az étel állaga is sokkal jobb lesz” – árulta el a szakács.
Elsőre talán szokatlannak tűnhet kukoricakeményítőt használni egy ilyen egyszerű ételhez, de az eredmény önmagáért beszél. A kukoricakeményítő a tojásfehérje körül egy vékony védőréteget hoz létre, amely megvédi a tojást a magas hőhatástól és így nem tudjuk így megégetni sem.
Így csináld
Ha legközelebb rántottát készítesz, keverj el egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt a tejjel és a tojásokkal, mielőtt serpenyőbe öntenéd őket.
Hogyan készítsünk tökéletes rántottát?
Hozzávalók:
- Tojás
- Tej vagy tejszín
- Kukoricakeményítő
- Vaj
- Só és bors
Öntsd a tejet (vagy tejszínt) egy nagy tálba, majd adj hozzá kevés kukoricakeményítőt. Keverd addig, amíg a kukoricakeményítő teljesen feloldódik, és csomómentes lesz a keverék. Ezután addd hozzá a tojásokat és egy csipet sót. Keverd össze habverővel vagy botmixerrel, végezetül adj hozzá egy kis fekete borsot. Jó étvágyat!