Szabadidő

Akciós kuponnal a bolondnak is megéri?!?

Ha a bolondnak is megéri, vajon nekünk miért nem? Lerántjuk a leplet az olcsó utalványok és az akciós kuponok világáról!

Gondolkodtál már azon, hogy miért és kinek is jó az, ha igen kedvező áron, utalvánnyal vagy kuponnal utazhat? És azon, hogy sokan mégis szó nélkül elsétálnak egy ilyen kedvező lehetőség mellett? A többség szemében az utalványok, kuponok előnye és hátránya is ugyanaz: az olcsóságuk. Előny, mert mindenki szereti, ha több pénz marad a pénztárcájában és a nyaraláson több ezret spórolhat. Hátrány, mert sokszor olyan alacsony áron juthatnak szállodautalványhoz, ráadásul több csillaggal fémjelzett helyekre, hogy az már hihetetlen. Olyannyira hihetetlen, hogy pont ezért, súlyos átverést sejtve a háttérben, inkább meg sem vásárolják. Az utóbbi csoport óriási tévedésben él.

Akciós kuponnal a bolondnak is megéri?!?

Az ajándékutalványok és a nagy kedvezménnyel kínált kuponos utazások hátterében igen jól kidolgozott és logikus marketingstratégia húzódik:

• Az olcsóbb voucherekkel az elő- és utószezonban is telt házat képesek produkálni a szállodák, mert még mindig jobban megéri kedvezőbb áron odacsábítani a vendéget, mint az üres falakra fűteni és nulla bevétellel a személyzetet és a rezsit fizetni.

• Ha az olcsóbbal elégedett vagy, később könnyebben megbarátkozol a drágábbal is, hiszen tudod, hogy még pár ezerrel többet is megér az, hogy nyugodt körülmények között, egy három-négy csillagos szálloda falai között pihenj.

•  Ha elégedett vagy, elmeséled a barátaidnak, rokonaidnak is, arról nem is beszélve, hogy így szinte biztos, hogy valamilyen közösségi portálon megosztod a frissen szerzett tapasztalataidat, élményeidet, ergo jó hírét kelted a szállodának (és nem mellesleg az akciós üdülést kínáló oldalnak is).

• Te leszel a szálloda élő hirdetési felülete – piacra dobnak minden évben pár tucat akciós lehetőséget, te megveszed, ők kitesznek magukért, mi elájulunk tőle, a hír pedig, mint a magyar népmese, szájról szájra száll. Olcsóbb lehetőség, mint egy-egy üdülési újságban, szóróanyagon, interneten sok ezerért hirdetni, ráadásul jóval hosszabb távon hat…

És hogy mi az egyetlen titka annak, hogy bizalommal fordulj egy ilyen utalványt, kupont árusító oldalhoz? Válassz okosan! Mi például EZT ajánljuk! Nem csak széleskörű tájékoztatást ad az egyes szállodákról, de a vendégek véleményeit is elolvashatod, az meg már csak hab a tortán, hogy akár 70%-kal olcsóbban is utazhatsz! A bolondnak is megéri, ugye?!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top