Szabadidő

Extrém esküvők a múltból: egy nap után összeházasodtak, 7 évet vártak a nászéjszakára

Amíg ma az számít extrém esküvőnek, ha valaki az északi sarkon vagy éppen a világ legmagasabb pontján házasodik, addig a múltban is volt sok olyan híres pár, akiknek az egybekelése nem volt hétköznapi. Egyesek 7 évet vártak a nászéjszakára. De olyan méltóságról is tudunk, aki ugyanazon a napon házasodott, mint a szülei jó néhány évvel korábban.

Tizenöt éves volt csak a francia trónörökös, a későbbi XVI. Lajos király, amikor nőül vette a 14 éves Marie Antoinette-et. Esküvőjüket még a menyasszony érkezésének napján megtartották. Házasságukat mégis csak 7 évvel később, 1777-ben hálták el, amikor Mária Antónia 22 éves volt. A trónörökösnek ugyanis fitymaszűkülete volt, és csak akkor vette rá magát a műtétre. A fiatalok politikai érdekből házasodtak, az évszázados osztrák-francia ellentétek megszüntetése miatt. Lajos a nászéjszaka után feleségét nem látogatta sűrűn, ezért felesége a szórakozásba “menekült”.

Tündérmesében

Talán mindenkinek ismerős a történet, amikor a gyönyörű színésznő és a trónörökös egymásba szerettek. Bizony a legromantikusabb amerikai filmek rendezői is megirigyelhetik a sors alakítását, ugyanis Grace Kelly hollywoodi sztárt története tényleg filmvászonra illő – és nem csak azért, mert a színésznő kor egyik legnagyobb dívája volt. Gracet III. Rainier monacói herceg 1956-ban vette feleségül. A színésznőnek élő szerződése volt a MGM stúdióval, így nem tehetett mást, beleegyezett, hogy a cég felvegye esküvőt.

Kézzel varrták

Károly herceg Diana Spencer esküvőt százmilliók követték. Azt azonban már kevesen tudják, hogy Diana maga választotta ki eljegyzési gyűrűjét. Úgy hírlik, Károly több gyűrűt is mutatott, leendő felesége pedig azok közül épp a legnagyobbat és legdrágábbat választotta. Az 1981-ben tartott királyi menyegzőn a lady menyasszonyi ruháján 10 ezer kézzel varrott gyöngy ékeskedett, uszálya nyolc méter volt.

Extrém esküvők a múltból: egy nap után összeházasodtak, 7 évet vártak a nászéjszakára

2 milliárdan

Alexandra hercegnőnek, II. Erzsébet unokatestvérének a menyegzője volt az első királyi esküvő, amit a tévénézők élőben láthattak 1963-ban. A becslések szerint 200 millió ember nézte a ceremóniát. 1981-ben Károly és Diana esküvőjét 750 millióan nézték, Vilmos és Katalin menyegzőjére 2 milliárdan voltak kíváncsiak. 2010-ben Viktória svéd trónörökös esküvőjén is milliók tolongtak az utcákon. A királyi hercegnő ugyanazon a napon, június 19-én ment feleségül, amikor apja, XVI. Károly Gusztáv király feleségül vette Szilvia királynét 1976-ban.

Olvass még többet esküvőkről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top