Szembejött

Majdnem megerőszakolták, de szerencséje volt: így csak meglopták

Vádemelési javaslattal zárult annak a férfinak az ügye, aki három hónappal ezelőtt megtámadott egy nőt, majd kifosztotta Józsefvárosban. A férfi egy kapualjban késsel próbálta rákényszeríteni a nőt a közösülésre.

A 34 éves erdőkertesi Sz. János május 31-én éjjel 23 óra körül Budapesten, a VIII. kerületi Kisfaludy utcában egy fiatal nő mögé lépett és belökte egy kapualjba. A férfi lefogta a nőt, és egy késsel megfenyegette, hogy leszúrja, ha nem követi az utasításait. A nőnek azonban még volt valamennyi lélekjelenléte és határozott ellenállása miatt a férfi végül elállt a szexuális erőszaktól. Elvette azonban a nő pénzét valamint a mobiltelefonját és elmenekült a helyszínről – írja a police.hu.

A rendőrök a térfigyelő kamerák felvételei és a sértett által adott személyleírás alapján pár órával később Budapest, IX. kerületében az Üllői úton felismerték a férfit, aki a járőrök elől bemenekült egy társasházba, majd elbújt a belső udvaron és elrejtette a korábban ellopott mobiltelefont. Sz. Jánost még a helyszínen elfogták. A nyomozók a férfit – őrizetbe vétele mellett – szexuális erőszak kísérlet és kifosztás megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top