Szépüljünk

A kezünk és a nyár

A kezünk az elsõ, ami megjelenésünk után a velünk érintkezõ emberek szemébe ötlik. Nem árt ezért odafigyelni rá, hogy megfelelõen ápoljuk. Ez a testrészünk is ki van téve nyáron az idõjárási viszontagságoknak: az erõs napsütés, a strand vize, a szél egyaránt megviselhetik kezünk bõrét és körmeinket.

Kézprogram

Nyáron a kézfej érzékeny, finom bőre még nagyobb veszélynek van kitéve, mint az arc. Az arcot fényvédő krémmel, UV-filtert tartalmazó sminktermékekkel védjük, de a kézfejünk kevés figyelmet kap. Ezért nyár végére szárazzá, töredezetté, foltossá válik a bőr. Használjunk UV-szűrőt tartalmazó ápolókrémet, vagy masszírozzunk naptejet a bőrbe. Éjszakára a kissé zsírosabb regenerálók jöhetnek szóba.

Sör a körömre

Nemcsak a haj vagy a bőr, a körmök állapota is tükrözi külső és belső közérzetünket. A mérsékelt sörfogyasztás biztosítja az ásványi anyagok és vitaminok nagy részét, de hatását fokozhatjuk körömerősítő segítségével, hogy szilárd, szép és egészséges körmeink természetes ékszereink legyenek. Keverj össze két evőkanál kovaföldet egy teáskanál sörrel. Az így nyert gélt egyenletes rétegben vidd fel a körmödre. Öt-tíz perc után tiszta vízzel öblítsd le. Mint kiderült cikkeinkből a sör egy igazi életelixír. Nemcsak mértékletes fogyasztásával szerezhetünk örömet magunknak, de kiváló szer a szépség megőrzéséhez és ápolásához is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top