Szépüljünk

Szõkén is csak természetesen!

A szõke haj fakónak és élettelennek tûnhet, tekintet nélkül arra, hogy egyenes vagy göndör, száraz, zsíros vagy normális, sõt, hogy festett-e vagy sem. Ezért ha szõke hajkoronával áldott meg bennünket az ég (vagy a fodrász), fokozottan ügyelnünk kell az ápolására.

A szőke haj nagyszerű fényesítője a citromlé. Két-három citrom levét facsarjuk egy liter meleg vízbe, s így remek öblítőt nyerünk a száraz hajra. Lassan öntsük a hajunkra, miközben ujjainkkal dolgozzuk be a hajba egészen a gyökerétől a végéig. Tíz perc múlva alaposan öblítsük le meleg vízzel. Ragyogóvá varázsol, isteni illatot eredményez és megcsillogtatja a szőkeséget.

A szőke haj fényesítésére egy másik módszer: kamillateából fogjunk hat darab filtert, s áztassuk 2O percig forró vízben. Adjunk a vízhez fél csésze sima joghurtot, kidobva a teafiltereket, plusz öt csepp levendula olajat. Alaposan keverjük fel az elegyet, és amikor teljesen elvegyült, vigyük fel a száraz hajra. Kössük be fejünket húsz percre, aztán óvatosan mossuk le meleg vízzel és samponnal.

Nagyobb volument és tartást ad a hajnak a következő – nagyon egyszerű – módszer:

verjünk fel egy tojást és masszírozzuk a frissen megmosott hajba. Öt perc múlva öblítsük le hideg vízzel. Ne használjunk forró vizet, mert tojásrántotta lesz a hajunkon, és az egész napot azzal tölthetjük, hogy valahogy kimossuk hajunkból a tojásdarabkákat.

A szőke haj különösen igényli a hidratálást: a majonéz kitűnő hajkondicionáló szer. Masszírozzuk be és egész éjszakára hagyjuk hajunkon. (Fejünket kössük be valamivel – mondjuk egy műanyag sapkával -, hogy ne kenjük össze párnánkat majonézzel.) Reggel alaposan öblítsük le hideg vízzel. Ha meleg vizet használunk, a majonéz beleköt hajunkba, és nagyon nehéz lesz eltávolítani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top