Szépüljünk

Õszi bõrápolás

A napfénynek számos jótékony hatása van ugyan, mindamellett meghatározó a szerepe bõrünk öregedési folyamatainak megindításában.

Nyáron a tűző napsugarak és a gyakran tengerpart mellett töltött vakáció alatt a sós víz következtében a bőr igénybevétele sokszorosa a többi évszak ugyanazon időszakához képest.





E öregedési folyamatok lassítása érdekében használjunk rendszeresen fényvédőt és folyamatosan hidratálással csökkentsük a fénynek kitett részek megterhelését. A fényvédelemről nyár után sem szabad megfeledkezni, hiszen az őszi napsugarak kellemesek, de veszélyes ultraibolya-sugarakat is tartalmaznak.





A bőr elveszített víztartalmát több módon lehet pótolni. Alkalmazzunk az arcbőrünkre intenzív hidratáló maszkot vagy kiadós C-vitaminos szérumot. Abban az esetben, ha a mindennapos bőrápolás ellenére nyár végén mégis hámlana a bőrünk, használjunk bőrradírt.

Gyenge bőrhámlás esetén megteszi egy mechanikai radír, hogy a bőrünk felfrissüljön és az elszarusodott, megvastagodott sejtek leváljanak. Ha ez nem elegendő, és továbbra is hámlik a bőrünk tegyünk fel kémiai (Alpha-maszk) radírt, mely erősebb hámlasztó hatása miatt maradéktalanul eltávolítja az elhalt hámsejteket, így bőrünk szinte fellélegzik, és könnyebben be tudja fogadni az ápoló anyagokat.






Testápolás:


A testünkre használjunk aromaterápiás tusolóradírt, mellyel alaposan dörzsöljük át a bőrünket, majd bő vízzel öblítsük le maradéktalanul a szemcséket. Erősebben törölközzünk meg, mint általában, vagy használjunk durvább törölközőt, mert így is elősegítjük a hámsejtek leválását. Ezután a megszokottnál nagyobb mennyiségben és gazdagabb hatóanyag tartalmú testápolót használjunk. Legalkalmasabb a multivitaminos testápoló. De nagyon jót tesz hámló bőrünknek, ha fürdőolajjal dúsított vízben megfürdünk.


Bőrradírok:

Két típusú bőrradír létezik. Az egyik Mechanikai úton szemcsék segítségével, dörzsölés hatására távolítja az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről. A szemcsék erőssége, és a bőrradír krémes alapanyaga határozza meg, hogy száraz, avagy zsíros bőrre ajánlható. A másik típusú bőrradír kémiai: fehérjeoldó enzimek, vagy gyümölcssavak segítségével, fizikai hatás nélkül oldja, hámlasztja le az elhalt hámsejteket, ilyen a mélytisztító hatású fűtőmaszk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top