Szépüljünk

A férfiak bukéja

Az elmúlt évtizedekben túlnyomórészt nõk vásároltak férfiak számára illatokat. Ma már azonban egyre több férfi emancipált a parfümvásárlást illetõen, és saját maga dönt a választásról. Ezért nem árt tudni az alapvetõ szabályokat.




A legenyhébb illatkoncentráció a tusfürdőkben, testápolókban, dezodorokban és testpúderekben található. Ennél magasabb a koncentráció az after shave balzsamokban, illetve az after shavekben. Míg a balzsamok a frissen borotvált bőrt intenzíven ápolják, a hagyományos after shavek a kis sérülések gyógyulását, és a bőr fertőtlenítését segítik elő. A következő koncentrációs lépcsőkbe tartoznak a kölnik (eau de cologne) és az eau de toilette-k. Mindkét termék különböző illatot kölcsönöz viselőjének, ami csak rá jellemző.





A férfiak közül sokan a kezüket fújják be eau de toilettel, majd összedörzsölik a tenyerüket, és így viszik el az illatot az arcra, nyakra. Ezután minden kézfogáskor olyan illatot hagynak maguk után, ami az emberekből rendszerint elutasítást vált ki. A legerősebb illatkoncentráció a parfümökben található (eau de parfum), melyből néhány csepp elegendő. A gyengéd koncentrációjú terméket bárhova felspriccelhetjük, míg a parfümöt csak egy bizonyos testpontra javasolt fújni. Az arcon csak after shave legyen, az összes többi illatkoncentráció túl erőteljes az érzékeny bőr számára.





Ha a teremtés koronáját szeretnéd meglepni parfümmel, jó, ha tisztában vagy azzal, milyen típus, karakter az, akinek vásárolni szeretnél. Modern, kalandvágyó, dinamikus férfihoz ciprusillatok illenek (Avon – Modern Balance, Gorund Zero, Jungle rumble). A szenvedélyes, érzéki, csábító férfiakhoz a fűszeres parfümök passzolnak (Avon – Friktion, Sensing, Intrigue). Az aktív, tevékeny életet élő, sportos és markáns férfiak egyéniségével pedig a fás illatok harmonizálnak (Avon – Uomo, Pro Sport).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top