Szépüljünk

A Szépség és a vitaminok

Bõrünk nemcsak azért öregszik, mert múlnak felettünk az évek, hanem az UV-sugarak, a nikotin, a szennyezett levegõ mind hozzájárulnak a szabad gyökök keletkezéséhez. Ezek az instabil molekulák aztán káros oxidációs folyamatot indítanak el, amelyhez a téli hideg és a meleg, fûtött szoba még inkább hozzájárulnak.

A vitaminok azok a legfontosabb antioxidáns anyagok, amelyek óvják a sejteket és megállítják a káros folyamatokat.





Klasszikus szépségvitaminok az A, B, C, D, E, F, H, K és a P, melyek ha hiányoznak a bőrünkből, az fakóvá, fénytelenné, ráncossá és egyre vékonyabbá válik. Tíz év alatt 6 %-kal csökken a vastagsága. Amellett, hogy helyesen táplálkozunk, naponta 2-3 liter folyadékra van szükségünk, és a kozmetikumokkal is vitaminokat kell bejuttatnunk a bőrbe.






A vitaminok szépítő tulajdonságai

A: segíti a sejtek osztódását és a bőr regenerációját. A friss bőrréteget egészségesen és nedvesen tartja, serkenti a kötőszövetekben a kollagén osztóképződését és stabilizálja a sejtfalakat.
B: valóságos energiabomba, csökkenti az allergiára és az ekcémára való hajlamot.
C: az E és az A vitamin mellett a legfontosabb a szabad gyökök megkötésében. Elengedhetetlen a nedvesség- és kollagénképződésben, gátolja a gyulladások képződését, megköti a vérben az oxigént és szabályozza a pigmentációs anyagcserét.
E: az idő előtti öregedés elleni harc sztárvitaminja, a napsugárzás okozta károk helyreállításának specialistája. Javítja a bőr nedvességmegkötő képességét, erősíti az izom és kötőszöveteket.
H: a bőr lipidjeinek termelésében játszik nagy szerepet, illetve a bőr nedvességtermelése során. Ha a szervezetben H-vitamin hiány lép fel, a bőr extra szárazzá válik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top