Szépüljünk

Kezdõ sminkkészlet

A szépítõszerek mellett legyen mindig nálunk pattanás-eltávolító, és fertõtlenítõ javítórúzs. E két fontos eszközre a nap bármelyik pillanatában szükség lehet.




A pattanás-eltávolító gyulladáscsökkentő hatóanyagokat tartalmaz, a bőrszínű, fertőtlenítő javítórúzs hagyja a bőrt szabadon lélegezni, miközben elfedi a kevésbé tiszta, sérült bőrt, vagy annak árulkodó nyomát. És mivel az ember ettől szebb, ápoltabb, máris jobban érzi magát. A kezdő sminkelő készletében legyen egy könnyű, olajmentes alapozó, amelyet a fiatal bőrre fejlesztettek ki. Ettől az arc nem csillog, nem hat maszkszerűen, de tökéletesen eltünteti a bőrhibákat, és egységessé teszi az arcszint. Egy kis pirosító nem árt, amivel szint csempészhetünk az arcunkra.





Legyen kéznél szempillaspirál, ami megemeli és hosszítja a pillákat. A szemeinket mikor, ha nem tini korban hangsúlyozhatjuk a szivárvány árnyalataival?

Ebben a korban játszhatunk csak igazán a színekkel: fantasztikusan néz ki a lagunakék, a jeges pink, a türkizzöld, a tejeskávé a szemhéjon. A rúzzsal pedig feltehetjük az i-re a pontot.


A biztonság kedvéért tegyünk a sminkszerek mellé egyszer használatos olajfelszívó kendőt is, mely menekvést nyújt a napközbeni átfényesedés ellen úgy, hogy közben a sminket nem bontja meg, az alapozó vagy a színek hatását nem gyengíti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top