Szépüljünk

Foltok, pöttyök, pontok…

Bõrünk egyik fontos funkciója a fényvédelem, amelyért a melanin pigmentációja felelõs. Ugyanakkor tudnunk kell, bármennyire is jól mûködik ez a funkció, az évek során begyûjtött káros napsugarak összeadódnak, és alapját képezhetik bõrráknak vagy maradandó pigmentfoltnak.

Többféle foltról beszélhetünk. Külön kell választanunk a szeplőket, a májfolttól, a pigmentfoltoktól, amelyek a nyár végére jóval sötétebbekké válhatnak. Foltok napégés következtében is keletkezhetnek a bőrünkön.





Legjobb épp ezért megelőzni a szeplők, máj- és pigmentfoltok kialakulását. Használjunk minden reggel fényvédő faktoros nappali krémet (akkor is, ha nem töltjük az egész napunkat a szabadban), amely könnyű, hidratáló ugyanakkor 15-ös faktort tartalmaz. (Multivitamin hidratáló lotion.)

Abban az esetben, ha a fokozott védelem ellenére nyár végére mégis sötétebbek a foltjaink, elvégezhetünk egy otthoni halványító kúrát, amelyet a szakemberek éjszakai használatra fejlesztettek ki. Ezek a C-vitaminos kapszula és az Alpha-maszk.





A kapszula a bőr mélyebb rétegeiben hat, a maszk pedig a bőr felszínén, ezért a két termék együttes használata fokozza az eredményességet, vagyis a halványító hatást. A kapszula C-vitamin tartalmának köszönhetően nagymértékben kisimítja a ráncokat, növeli a bőr rugalmasságát és csökkenti a bőrpigmentációt. A maszk 10%-os gyümölcssav tartalma pedig kellő mértékben hámlasztja a bőr felszínén a nyár folyamán megvastagodott, elszíneződött réteget.

Abban az esetben, ha erős nyári napozás, vagy leégés után foltosodunk, használjunk erősebb tusoló bőrradírt és napozás utáni nyugtató krémet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top