Szépüljünk

Megunt tetoválás

A tetoválás divatja tovább hódit, amelyek között vannak végleges, és átmeneti fajták. Az átmenetiek azok, amelyek maguktól felszívódnak, vagy kikopnak a bõrbõl, mert olyan festékanyagból készülnek, melyek az idõk folyamán a szervezetben lebomlanak.




A sminktetoválások szintén a mulandó kategóriába tartoznak, amelyeket speciális kézi vagy gépi berendezésekkel végeznek, s néhány év alatt kihámlanak a bőrből. Klasszikus tetoválás esetén a festékek a bőr olyan mély részébe kerülnek, hogy azok onnan többet önmaguktól nem tudnak eltávozni. Ezért ha valaki rászánja magát, jól meg kell gondolnia, hogy 10, 20 vagy 30 év múlva is képes-e öregedő bőrén elviselni ezeket a díszeket, ugyanis a mai napig nincs tökéletes módszer hegmentes eltüntetésükre.





A fényterápia legújabb eszközei a lézerek, és a nagy energiájú villanófénnyel működő IPL berendezések, amelyek lehetőséget adnak a tetkók eltávolítására, de a siker a felhasznált festéktől függ.

Ugyanis a vaspigmenteket tartalmazó festékek még a legkorszerűbb lézerekkel sem szedhetők ki, míg a növényi eredetűek, vagy szén alapanyagúak eltávolíthatók.





Az utóbbi években hódítanak a fehér színű tetoválások, amelyek visszatükrözik a fényt a bőrön. Ezek eltávolításával az a baj, hogy nincs fényelnyelődés, a pigmentet nem lehet elégetni a bőr károsodása nélkül.

A színelmélet alapján a fekete vagy a kék tetkó bőrszínűre való áttetoválása nem lehetséges, mivel ezeket olyan festékanyagokkal, mikropigmentekkel készítik, melyeknek színnel csak a hígulása érhető el, teljes átfedése, lefedése nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top