Szépüljünk

Több fény, dús hatás

Az UV-sugarak, a tenger sós, vagy az uszoda klóros vize kiszárítják a hajszálakat, amelyek gyorsan szalmássá, töredezetté válnak, vékonyodnak, és gyengül a tartásuk. Ezért az elsõ és legfontosabb feladat strandoláskor a haj és a fejbõr védelme.




Erre használhatunk kendőt, szalmakalapot, de egyenletesen eloszlathatunk hajzselét, vagy kaphatók már hajvédő sprayk, amelyek úgy óvják a hajszálat, hogy közben nem nehezítenek el, nem zsírosítanak.





Hála a különféle laboratóriumok kutatásainak, manapság már igazán kiváló samponokkal moshatunk hajat, amelyek a száraz és töredezett hajat elindítják a gyógyulás útján. Azok a samponok és gyógyhatású készítmények, amelyekben fellelhető a zab, vagy a búzaprotein, garantáltan jó eredmény érhetünk el. Ugyanis ezek a részecskék védőfilm réteget képeznek, így védik a hajszálat a káros hatásoktól, és a bennük lévő fehérjék a haj természetes alkotóelemével, a keratinnal lépnek reakcióba. Megkötik a porózus hajfelszínt, amitől az ismét sima és csillogó lesz.





Ha a fejbőrünkkel és a hajunkkal valami igazán jót szeretnénk tenni, akkor a hajmosás alkalmával alaposan masszírozzuk meg a fejünket. A felélénkített vérkeringéstől a faggyúmirigyek működése is felgyorsul, ennek hatására pedig az újonnan növekedő haj is egészségesebb lesz. Ráadásul a gyengéd masszírozással pillanatok alatt megnyugtathatjuk az idegeinket, és oldhatjuk a feszültséget is. És ami végül marad: a csillogás és a tartós ápoltság.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top