Szépüljünk

Lézeres módszer

Sokan ábrándoznak arról, hogy egyszer és mindenkorra megszabadulnak a láb vagy a hónalj szõrétõl. Az õ vágyaikat igyekszik valóra váltani a lézeres epiláció.





Lézeres epilációt a kozmetikai szalonok, vagy bőrgyógyászok végeznek, amely a 2002. év szőrtelenítésének sztárja.

• A szakember először kihúz egy-egy szőrszálat, így állapítja meg a szőrtüsző mélységét, amire azért van szükség, mert a lézer a bőrben csak négy milliméter mélyre hatol.

Ha ennél mélyebb a szőrtüsző, akkor nem lehet kiirtani a szőrt, de ez rendszerint csak ritkán fordul elő. Szintén nehéz a lézeres epilálás ősz vagy szőke hajszál esetén, különösen a lebarnult bőrön! Viszont tökéletes eredményt érhetünk el, ha fehér bőrünkön meredeznek a sötét szőrszálak.

• Második lépésként zsírtalanítják, majd előhűtik a bőrt, ami a fájdalommentességet garantálja még a legérzékenyebb pontokon is.






A kezelés kissé aprólékos, mert egyenként veszik célba lézersugárral a szőrszálakat, de nem olyan aprólékos, mint a tűvel végzett epilációnál, mert nehezebb elrontani, ugyanis nem lehet például túl mélyre szúrni.
Lézeres epiláció esetén se számítsunk teljesen szőrmentes testfelületre, mert csak a növekedési fázisban lévő szőr irtható ki, így mindig van néhány szálacska, amely visszanő. Igaz, ezek már ritkábban, világosabban és sokkal vékonyabban dugják ki a fejüket. És persze vannak alvó szőrtüszők, amelyek hosszú ideig pihennek, nem termelnek szőrszálacskát, majd hirtelen működésbe kezdenek, viszont a lézer csak a növőt veszi célba.

Lézeres epiláció után nem ajánlott a napozás, és a bőrnek fokozottabb nedvesség- és zsírpótlásra van szüksége, hogy puha és bársonyos maradjon.





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top