Szépüljünk

Tejek, krémek, stiftek, olajok

Egyre több olyan napvédõ termék jelenik meg a piacon, amelyek nemcsak kiszûrik az UV-sugarakat, hanem napozás közben ránctalanítanak, vitaminokkal töltik fel a bõrt, megakadályozzák a víz- és a zsírtartalom csökkenését, és azon a bõrterületen pótolják a nedvességet, ahol arra éppen szükség van.




Nagy sláger a napozás közben ható szemránckrém, amely a legmagasabb UVA és UVB szűrőanyagokban, valamint gazdag öregedés elleni és gyulladást gátló növényi koncentrátumokban.

A napozószerek közül a naptejek vezetik a kedveltségi listát, gyorsan beszívódnak, könnyen kenhetők, és rendszerint valamennyi bőrtípusra alkalmazhatók. Az arcra és a dekoltázsra azonban naptej helyett krémet vigyünk fel, mert ezekben olyan összetevők vannak, amelyek az érzékeny bőrterületet ápolják. Nem tömítik el a pórusokat, nem keletkeznek faggyúdugók, pattanások, vagy nem alakul ki allergia.





A napolajok alacsony védőfaktorúak, ezért csak a mediterrán bőrtípusúaknak ajánlottak, vagy azoknak, akik már rendelkeznek némi alapszínnel. A zselék jól eloszlanak a bőrön, és közben hűsítő érzést keltenek, még a legérzékenyebb bőrűek is felvihetik.

A stiftek rendszerint igen magas, 25, 30, 40 vagy 60-as UV-filtert tartalmaznak, és az arc kiemelkedő területeire ajánlottak, melyeket hamarabb és intenzívebben ér a napsugár. Például orr, száj, fül, vállak. De az arc egész területére is felkenhetjük.





A spray formájú napozószerek igen kedveltek, különösen a férfiak körében, hiszen a szőrszálakkal borított bőrbe is jól beszívódik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top