Szépüljünk

A bõr csodatévõi

Az õsz, a borús nappalok kozmetikai sztárjai és a bõröregedés elleni küzdelem titkos csodafegyverei a retinolt tartalmazó készítmények.




A retinol az A-vitamin legtisztább fajtája, kisimítja a bőrt, eltünteti a ráncokat, a pigmentfoltokat, és serkenti a bőr rugalmasságáért, feszességéért felelős kollagén termelődését. Ám a retinol rendkívül érzékeny anyag, a víz, a napfény és a levegő is gyengíti hatását. Ezért fejlesztették ki az első stift formájú retinolos ránctalanítót, emely nagy előnye, hogy a fémtokból kicsavart finom krém közvetlenül a ráncos területtel érintkezik, és azonnal hat. A retinolt azért is alkalmazzák előszeretettel a szürke évszakokban, mert erőteljes pigment-elszíneződést halványító hatása van, így a bőrt a napfényre – és ugyanúgy a szoláriumra is – érzékenyebbé teszi.





Ősszel hetente háromszor nyugodtan felvihetünk tápláló, regeneráló mélyhidratáló maszkot. Igazi különlegességnek számit a mélytisztító hatású fűtő maszk, ami energiával látja el a bőrt. A fűtő maszk titka, hogy felmelegíti a bőrt, nagyon gyengéden magával ragadja a szürke fátylat képező, elhalt hámréteget, ami útját állja a tápanyagok felszívódásának is. Majd kinyitja a pórusokat, és magába szippantja a felesleges olajat, bőrzsírt és piszkot. A jojoba táplálja, a mentol frissíti, a zsálya pedig megakadályozza a szennyeződések lerakódását, a faggyúdugók kialakulását. Érdekessége, hogy nedves bőrre kell felkenni ezt a maszkot, és egy percen keresztül gyengéd, körkörös, lágy mozdulatokkal masszírozni, majd bő, langyos vízzel lemosni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top