Szépüljünk

Hulló hajszálak

Õsz a hajváltás idõszaka is. Most sûrûbben elõfordul, hogy a reggeli ébredés után több kihullott hajat találunk a párnánkon, mint máskor.




Ez a megújulás természetes folyamata, amikor több figyelmet kell fordítanunk szépségünk koronájára. Az egészséges hajhoz ugyanis egészséges fejbőrre van szükség. A fejbőrünk körülbelül hússzor jobban ellátott vérrel, mint a törzsünk. A felső rétegek sejtjei gyorsan regenerálódnak, leválnak, és ha a faggyú- vagy az izzadságtermelés fokozódik, megjelenhet a kellemetlen korpa. Szedjünk vasat, kalciumot, biotint, amelyek megteremtik a szervezetünkben azt az egyensúlyt, amelyre a szép hajhoz szükségünk van.





Kaphatók hidratáló samponok, amelyek gyengédek, használatukkal fejbőrünkön optimális viszonyok hozhatók létre. Szakértők szerint naponta egyszer szabad hajat mosni. Szárításkor vigyázni kell arra, hogy a hajszárító levegője ne legyen túl forró, mert ez elősegíti a korpásodást, zsírosodást. Kamillás öblítéstől selymesen csillogó lesz a haj, ez a besötétedett hajszálakat is enyhén világosítja. A nyírfaleveles, vagy csalános öblítés serkenti a fejbőr vérellátását.





Kiválóak az ősz hajápolási sztárjai, a fénysamponok (Avon Fény sampon narancsvirág és citrom balzsam kivonattal), amelyek szinte földöntúli ragyogásba burkolják a hajszálakat.
Hajmosáskor és az esti lefekvés előtt is masszírozzuk át kissé a fejbőrt, amely jót tesz a hajhagymáknak, a fejbőr vérellátásának és a kedélyünknek is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top