Szépüljünk

Utazás a haj körül

Titokzatos és érzékeny, intim és ismerõs, de mégis sok szempontból ismeretlen. Mi másról lehetne szó, mint a hajról, szépségünk koronájáról, mely fontosabb helyet foglal el a szépségskálán, mint a ruházkodás vagy a make up.




A haj ugyanis évezredek óta a csábítás és a vonzerő szimbóluma. Amikor a hajról van szó, akkor a nőknek ötféle vágyuk van. Az első helyen áll, hogy dús, telt és egészséges hajkoronát szeretnének. A második helyre csoportosították a simaságot, a fényességét és a selymességet. A harmadikon a hidratáltság és a tartós göndörség foglal helyet. A negyediken a hosszantartó, természetes és fényes szín áll. Az ötödik pedig, hogy a hajápoló termékek valóban tartsák tisztán és kondicionálják a hajszálakat, de ne nehezítsék el azokat.

Ezeknek a követelményeknek a modern hajápoló termékek megfelelnek, és vannak trükkök, amelyekkel sokat tehetünk az ápolt hajért.





Az első lépés a jó sampon kiválasztása, melyet nem a képződő habmennyiség mutat, hanem az, hogy mosás után a haj könnyedén kifésülhető, puha tapintású és természetes csillogású. A speciális samponoknak – korpásodás, zsírosodás, stb. – egy heti használat után már hatásosnak kell mutatkozniuk, különben nem érnek semmit. Hajmosó tipp: diónyi sampont tegyünk egy teásbögrébe, engedjük fel meleg vizzel, jól keverjük el és ezt öntsük fokozatosan a hajra. Csak egyszer samponozzunk, különben a hajszálakat és a fejbőrt is száritjuk. A hosszú hajat mindig hátrafelé mossuk, hogy ne gubancolódjon össze. Az öblitést pedig hideg vizzel fejezzük be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top