Szépüljünk

Pakolások, hajdiéták

Az arany középszert kell megtalálni a hajápolásban. A ridegtartás sem tesz jót frizuránknak, de túl sok ápolószer is árthat.




Ha gyorsan összeesik a frizuránk, akkor annak elsődleges oka az ápolószerek túlzásba vitele. A kúraszerű pakolásokat ajánlott hajmosás előtt a nedves hajra felvinni, így azok a hatóanyagok, amelyekre a hajszálaknak nincs szüksége, a mosás során eltávolíthatók. A hajöblítőt csak a hajvégekbe masszírozzuk, a hajtőnek nincs szüksége ilyen fajta ápolásra.






Sokszor előfordul, hogy a hajnak azért nincs fénye és tartása, mert szervezetünk vitamin- és ásványi anyag raktárai kimerülőben vannak.

A hajhagymákat erősebbé tehetjük, ha változtatunk az étrendünkön. Figyeljünk az optimális C-vitamin, vas, cink és folsav ellátásra. Ennek kiváló szállítói a zöldségek, a gyümölcsök, a tejtermékek, a szójacsira, a teljes őrlésű kenyér, a szárnyasok és a hal. A hajtabletták is támogatják ezt a folyamatot.





A henna ápol anélkül is, hogy színezne. Keverjünk össze egy tojássárgáját egy evőkanál rummal, 125 ml desztillált vízzel és egy evőkanál semleges, színtelen hennaporral. A nedves hajba dörzsöljük a masszát, hagyjuk hatni, majd alaposan öblítsük ki langyos vízzel. A henna úgy öleli körül a hajszálakat, mint egy védőpajzs, a benne található csereanyagok miatt összehúzó hatása van, és csillogóvá teszi szépségünk koronáját.





Ha nassolni akarunk napközben, hámozzunk meg egy almát és vágjuk darabokra. 100 gramm joghurtot, 2 aszalt szilvát és egy kevés fahéjat is keverjünk hozzá, majd az egészet pürésítsük. Kanalazzuk be, és a szervezetünk olyan tápanyagkoktélhoz jut, amelytől a hajunk erős, egészséges, csodásan ragyogó lesz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top