Szépüljünk

A puha lábak titka

A férfiak szeretik a nõk lábát simogatni, talpát masszírozni, sõt a lábujjak közét nyalogatni. Hogy megmaradjon az érzéki élmény, rendszeresen foglalkoznunk kell lábunkkal, hogy a pasik is azt tegyék.




A rendszeres lábápolás nemcsak esztétikai okokból fontos, hanem azért is, mert hatással van a közérzetünkre. Ezért vegyük kézbe lábainkat, karbantartására ne sajnáljuk az időt és az energiát. Egy finom, meleg borókabogyós lábfürdő gondoskodik az új energiáról a hosszú, fagyos téli napokon is.





Négy liter 35-39 C fok közötti vízhez öntsünk 5 csepp illóolajat vagy maroknyi morzsolt borókát. Tegyük a lábunkat a fürdőbe, néhány perc eltelte után pótoljuk a melegvizet. A növényi anyagok élénkítik a láb vérkeringését, és forró hatásról gondoskodnak. Ráadásul a lábfürdő ideális előkészítés a pedikűrhöz.


A sarok és talp erőteljesebb igénybevételnek van kitéve, ezért hetente kétszer sarokreszelővel dörzsöljük simára ezeket a területeket.





Ezután jöhet a sarokpuhító krém (Avon Foot Works Sarokpuhító krém), amely természetes horzsakövet is tartalmaz, ami megakadályozza a száraz, érdes sarokbőr kialakulását. A lábfejen rendkívül vékony a bőr, hogy ne repedezzen be, naponta ápoljuk kakaóvajat tartalmazó mélyhidratáló krémmel (Avon Foot Works Mélyhidratáló krém), amely bársonyossá és lággyá varázsolja a bőrt. A borsmenta olaj felfrissíti a lábat, a babérolaj pedig fertőtlenít.





Hetente egyszer mossuk le a körömlakkot, és a lábkörmöket soha ne vágjuk ollóval, hanem reszeljük, mindig kívülről befelé haladva. A kézkörmökkel ellentétben egyenes formát alakítsunk ki, mert ha lekerekítjük, akkor könnyebben benő, és kialakulhatnak a fájdalmas gyulladások. Hogy a harisnya ne szakadjon ki, a köröm szélét a reszelővel csak nagyon finoman reszeljük.





A körömbőrt a legkönnyebben rózsafa pálcikával tolhatjuk vissza. Nehéz esetekben segíthet a körömágybőr-eltávolító. A körömbőrt soha ne vágjuk ollóval vissza, mert megvastagodik, és a köröm besüpped. Jobb, ha óvatosan a leszakadozó részeket csipesszel távolítjuk el.





A térdeket és a lábakat ajánlott hetente egyszer testradírral átdörzsölni (Avon Body Élénkítő tusolóradír, Avon Foot Works Lágyító bőrradír), így könnyen megszabadulhatunk az elhalt hámsejtektől, a bőr bársonyosan sima lesz, és a testápolók feszesítő és tápláló hatóanyagai, vitaminjai is jobban felszívódnak (Avon Body testápoló a feszes, rugalmas bőrért, Avon Basics Multi-Vitamin testápoló).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top