Szépüljünk

Ártatlan ragyogás

Akik nem kedvelik az erõteljes színeket, vagy a hétköznapokon ritkán használtak sminket, azoknak ajánljuk a következõ arcfestési módszert. Ezzel diszkréten kiemelhetik szépségüket, mégsem fogják kényelmetlenül érezni magukat, és megjelenésükkel valóban emlékezetessé tehetik az ünnepet.












Válasszunk az arcbőrünk árnyalatával teljesen megegyező tónusú alapozót. Alapszabály, hogy a rózsaszínes árnyalatú bőrre ne kerüljön olivás, sárgás alapozó. Annak eldöntésére, hogy melyik való nekünk, nyissuk szét a tenyerünket, nézzük meg, hogy a bőr milyen árnyalatú. Pontosan ilyen alapozót kell felkennie az arcára, és az alapozó nem lesz természetellenes, vagy feltűnő.

Ha tágak a pórusaink, vagy mélyek a ráncainkat, akkor ne kenjük, hanem klopfoljuk a bőrbe az alapozót.

Ezután laza, testszínű púderfelhőt vonjunk a bőrre.

A szemöldököt fésüljük, fényesítsük egy kis hajzselével, és ha fültisztító pálcikára fújunk némi hajlakkot, rögzíthetjük a katonás sorba rendezett szőrszálacskákat.





A szemhéjra vigyen fel mokka, szénbarna és bézs árnyalatú szemnhéjport, melyek a szem íriszét hangsúlyozzák. Ez legyen szürke, barna vagy kék. Kiválóak a krémes szemhéjfestékek, melyek a felvitelkor még krémes állagúak, utána pillanatok alatt porrá változnak. Jó tulajdonságuk, hogy nem csomósodnak, és egész nap együtt mozdulnak a bőrrel.





A pillák göndörek, hosszúak, dúsak és ébenfeketék. Legalább két rétegben vidd fel a szempillafestéket, de csak akkor, ha az első réteg tökéletesen megszáradt, különben a szőrszálak összetapadnak, és olyanná válnak, mint a cirokseprű.

Válasszon aranyos árnyalatú rúzst, mely nagyobbnak mutatja az ajkat, és a szájfénnyel sem fukarkodjon, ami a tükrös, természetesen nedves hatást erősíti. Felviheti a szájfényt a rúzs fölé, vagy az elsatírozott kontúrceruza fölé.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top