Szépüljünk

Hajszín kockázat nélkül

Új tavasz, új divat a színekben. Az új hajszín esetében a leggyakrabban felmerülõ probléma a megfelelõ árnyalat kiválasztása.




Ugyanis minden második nő fél attól, hogy rossz szint választ, ezért első használatra ajánlottak azok a színezők, amelyek kockázatmentesen használhatók, hiszen az új hajszín akár 40 perc múlva eltüntethető. Vagy létezik az üzletekben hajszínskála, amely pontosan megmutatja, milyen szint érhetünk el. A nők 60 százaléka tévesen azt gondolja, hogy a hajfestéssel károsodik a haja.





Ám a hajszínezők új generációja rengeteg ápolóanyagot tartalmaz, például sárgabarack-kivonatot, mandulaproteint, folyékony keratint, méhviaszt vagy búzaproteint. Ezek az összetevők már színezéskor intenzív ápoló hatást fejtenek ki.

Minden negyedik nő fél attól, hogy amikor a hajfestéket felviszi a hajára, nem a kívánt eredményt fogja elérni. Fontos, hogy mindig nézzük meg, milyen a természetes hajszínünk, azonosítsuk be, és ennek megfelelően válasszuk ki a színezőt, valamint pontosan tartsuk be a használati utasítást.





Ne feledkezzünk meg a hajfestés alapszabályáról: az új hajszínnek mindig harmóniában kell lennie a bőr tónusával, így a szemek még inkább a középpontba kerülnek. Hamubarna és bézsszőke hajszín remekül illik a világos bőrűeknek, akiknek kék, zöld vagy szürke a szemük.
A borvörös és a gesztenyebarna haj ideális a sötétebb bőrűeknek, akik rendszeresen járnak szoláriumba, vagy napoznak, a szemük színe pedig barna. A világosvörös és sötétbarna hajkorona pedig a természetesen fehér bőrhöz és a világoskék vagy szürke szemhez passzol.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top