Szépüljünk

Kémiai és elektromos csodák

Ha pacifista elveket vallasz, és nem vagy híve a nyers erõszaknak a szõrtelenítés terén sem, akkor még mindig van két alternatívád.

A kémiai szőrtelenítő krém az egész testfelületre és a kényesebb részekre, sőt még a bajusz eltávolítására is alkalmas, de irritálhatja a bőrt, ezért





használat előtt egy nappal javasolt allergiatesztet végezni a fül mögött.

A krém felkenése után ötpercnyi időre van szükség, hogy a vegyi anyagok oldják a szőrt és puha, plasztikus tömeggé alakítsák, ami levakarással vagy langyos vízzel eltávolítható. A krém tíz percnél tovább nem maradhat a bőrön, s az allergiás tünetek elkerülése végett a művelet előtt 24 órával kevés krémet kenjünk a fül mögé. Ha a bőr nem pirosodik ki, bátran használhatjuk a terméket.





A női borotvákat gyártó cégek szinte minden évben piacra dobnak valami újdonságot. Ezek a tenyérben remekül elhelyezkedő kis elektromos csodák alkalmazkodnak a női vonalakhoz, mert a pengéiket lekerekítik, így a hónalj és a bikinivonal is könnyedén szőrteleníthető. Az otthoni epiláló készülékek spiráljai rendkívül gyorsan mozognak, amelyek a szőrt a gyökerénél fogva tépik ki.

A művelet még egy-két évvel ezelőtt igen fájdalmas volt, de a legújabb készülékek már integrált masszírozást végeznek, ezért a módszer szinte fájdalommentes.
 

Előnye, hogy legalább egy hónapig élvezhető a bőr simasága.
Hátránya, hogy az eljárás hosszabb időt vesz igénybe.





A dörzsi kesztyű használata az egyik legtermészetesebb szőrtelenítő módszernek számit, különleges felülete lekoptatja a szőröket.

Előnye, hogy a szőrszálakkal együtt az elhalt hámsejtek is leválnak, így a bőr feszes és rózsás fényű lesz.
Hátránya: a bőr különböző irritációkkal válaszolhat a kefélésre, például kipirosodik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top