Szépüljünk

Téli bõrjárat

A hideg, szeles idõ felgyorsítja a bõr és a haj száradási, öregedési folyamatát, ám ha felkészülünk a fagyos évszakra, és gondoskodunk szépségünk védelmérõl, több évnyi fiatalságot nyerhetünk.





Tisztítás, ápolás

A reggeli mosdási rituálé langyos vízzel igazi felfrissülést hoz, paskoljuk tenyerünkből vizet az arcunkra, majd puha törölközővel itassuk fel. Kiváló még az alkoholmentes, hidratáló tonik, a bőrtisztításhoz pedig a tisztítóolaj.

A téli időben már nem elegendőek a hidratáló krémek, mivel a száradó bőr pillanatok alatt felszívja őket. A megoldást reggelente a regeneráló, vagy multivitaminos krémek jelentik, amelyek elősegítik a ceramidok termelődését, és ezáltal javul a bőr külső rétegének állaga, ellenálló képessége. Hatására a szárazság tünetei eltűnnek, és a bőr ismét puha, bársonyos lesz. Télen gyakrabban fordul elő bőrviszketés, amelyet azok a krémek akadályoznak, melyekben összetevőként megtalálható a karbamid.





Kiválóak azok a krémek, amelyek 24 órán keresztül hatnak, de télvíz idején ajánlott nappalra és éjszakára is más-más kozmetikumot felkenni. Ugyanis alvás közben a bőr különböző regenerációs és javító folyamatokat futtat le, és a sejtosztódás hatására sok friss, fiatal bőrsejt képződik. Ezért védjük a bőrünket ebben a nagy munkában speciális, éjszakára kifejlesztett hatóanyagokkal. A nagyon száraz bőrt tíznaponta, míg a zsírosabbat most hétnaponta radírozzuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top