nlc.hu
Szépüljünk
Hogyan fehérítsük fogainkat?

Hogyan fehérítsük fogainkat?

Csillogó, szikrázó, hófehér mosoly. Mindenki ilyenre vágyik. Ha a tiéd nem száz százalékig ilyen, tehetsz érte: sokat segíthet a fogorvos, de akár házilag is megpróbálkozhatsz néhány egyszerû trükkel.





Otthon

A “házi módszerek” különösen enyhébb esetekben segítenek. Nagyanyáink bevált receptje a szódabikarbóna – persze mértékkel, azaz hetente legfeljebb kétszer használd, úgy, hogy egy kis port a fogkefédre teszel, és az előzőleg benedvesített fogaidat átdörzsölöd vele. Léteznek továbbá hagyományos fogfehérítő fogkrémek – ezt szinte minden esetben, rendszeresen ajánlatos használni, illetve vannak úgynevezett fogfehérítő zselék – ezt csak a fogorvostól lehet beszerezni és csak az ő felügyelet mellett kísérletezzünk vele (részletesen lásd lejjebb!)!


Professzionális módszerek



A professzionális, mechanikus kezelés (ahol az eljárás hasonlatos egyes fogfehérítő fogkrémek mechanizmusához) csak tökéletesen kezelt fogazaton alkalmazható (szépen betömött lyukakkal stb.), különben nagy kárt okoz. Az eredmény sajnos nem életre szóló, általában néhány évente ismételni kell az eljárást. A kezelések után a fogak kis ideig érzékenyek lehetnek, ilyenkor érzékeny fogakra való fogkrémet kell használni.

Egy másik eljárás a fent említett zselé használata: az anyagot a fogakra kenik, az pedig egy speciális lámpa segítségével fejti ki hatását – kényelmes és fájdalommentes, de szintén néhány évente ismételni kell.


Itt is – ott is
 




Az imént leírt eljárást, azaz a zselét – kontroll mellett – otthon is alkalmazhatjuk: a fogorvos lenyomatot vesz a fogakról, majd a legközelebbi alkalommal az ember kap egy szép, ráillő átlátszó sínt, amibe minden este belenyom egy kis fogfehérítő hatású zselét, és ebben alszik. Hetente visszamegy kontrollra, és kinek gyorsabban, kinek lassabban, de a max. 4 hetes kezelés során kifehérednek fogai.


Nehéz esetek

A gyökérkezelt fogak különösen nehéz esetek. Itt általában nem elég a máskor jól működő módszer. A gyökérkezelt fogakat ki szokták fúrni, hogy egyenesen a fog belsejébe juttassák a hatóanyagot, akár cserélve is. Tetejére tömés kerül, és a fog kifehéredik. Mivel azonban ezt is ismételni kell párévenként, és a gyökérkezelt fog a kiszáradás miatt amúgyis törékenyebb az átlagosnál, a legjobb megoldás a ráhúzott porcelánkorona.



Játssz és nyerj és értékes Signal csomagot!
A játék >





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top