nlc.hu
Szépüljünk
Olyan sima, mint a tükör

Olyan sima, mint a tükör

A legtöbb férfi számára az arcápolás a borotválkozással kezdõdik és végzõdik. A modern világ azonban új követelményeket támaszt, ha tetszik, ha nem.





Az egyre növekvő környezetszennyezés, a klímaberendezések, a fűtés száraz levegője, az alkohol, a nikotin és az éjszakázás, valamint az erős napsugárzás, mind öregítő tényezőt jelentenek a bőr számára, még akkor is, ha az ember férfinak született.

Borotvastressz

Akár villany, akár nedves, akár száraz borotválkozásról van szó, stresszt jelent a bőr számára, hiszen a legfelső hámréteg kerül penge alá. A legújabb borotvahabok és krémek azonban olyan filmréteget vonnak a bőrre, amelyekkel elkerülhetők a sérülések, ráadásul intenzív nyugtató hatásúak.





A borotvák pengéjét javasolt 2-3 naponta cserélni, különben megvághatjuk vele a bőrt, és pattanások is könnyebben kialakulhatnak. Akinek nagyon érzékeny a bőre, könnyen kipattog, annak javasolt a száraz borotválkozás, ami a borostát levágja, így a szőr nem tud a bőr alá nőni, és ott fejlődni. A villanyborotva igazi bőrkímélő módszer, de jobban szárít, mint bármelyik másik szőrtelenítő eljárás.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top