Szépüljünk

A gyerekfogak épségéért

A mai gyerekek többsége nem éppen jó tejfogaival dicsekedhet. Pedig a rossz tejfogaknak szinte egyenes folytatása a rossz maradó fog. Biztos ezzel akarjuk indítani szegényt az életbe? Valójában mit is tehetünk?





Joggal merül fel a kérdés: mit lehet tenni ez ellen? A gyakori nassolás, még akár gyümölcsökkel is, bizony rongálja a fogakat. Rég megdőlt az a tétel is, hogy a fogmosást helyettesíthetjük egy almával, mert magas cukortartalma nem kíméli a fogakat.

A tökéletes megoldás persze az lenne, ha minden étkezés után fogat mosna a kis lurkó is. De ki látott már olyan gyereket, aki szeret fogat mosni? Hát még olyat, aki valóban alaposan csinálja?


Mivel azonban szinte kizárt minden elfogyasztott falat után fogat mosni a gyerekeknek (nézzünk magunkba: nekünk, felnőtteknek megy?), legjobb, ha olyan fogkrémet választunk, ami hosszú ideig tartó védelmet nyújt.





Ezért ajánlja a Signal a gondos szülőknek az új Signal Integral fogkrémcsaládot. Ez a fogkrém egyedülálló összetevőinek köszönhetően egész napos védelmet nyújt a fogaknak és a fogínynek még az étkezesek között is. A Signal Integral aktív védelmével egy gonddal kevesebb lesz! (Ez persze nem jelenti azt, hogy innentől büntetlenül jöhet a csoki, cukor, szénsavas üdítő! Továbbra is figyeljünk az egészséges étkezésre!)

Ami pedig elmaradhatatlan: cseréljük háromhavonta a fogkefét, és járjunk félévente fogorvoshoz. Így legalább nem alakul ki a sokakban élő hisztérikus félelem!


A gyerekek fogai pedig szinte a kibújásuktól kezdve igénylik a rendszeres tisztítást. Ezt először kifejezetten babáknak méretezett fogkefével végezzük, és nekik való fogkrémet válasszunk. Később, amikor már egyedül is megy, akár vidám játékot is csinálhatunk a dologból. A gyerekek szeretnek tanulni, hadd csinálják egyedül! Persze ellenőrizni nem árt őket!






Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top