Szépüljünk

Hogyan varázsolhatjuk vidámmá a fogmosás pillanatait?

Míg a fürdõkádban pancsolás öröm a gyerekek számára, addig a fogmosás ceremóniája sokkal inkább nyûg mindenkinek. A Signal most mutat néhány trükköt, melyek segítségével ezek a kötelezõ percek is örömmé válhatnak.

Trükkök gyerekek számára: egyetlen dolog kötelező, a szórakozás. Így a leghatékonyabb a tanulás.


Használj olyan tárgyakat, amelyek a játékosságot támogatják!

Játékszerként is használható különböző színű fogkefék, amelyeket ajándékként kapnak a gyerekek, illetve különböző ízű fogkrémek. Így a gyereknek örömet fog okozni az, hogy alkalmanként ő döntheti el, hogy éppen melyik színű fogkefével és milyen ízű fogkrémmel akar fogat mosni.
A Signal gyerekek számára kialakított fogkeféi 4 színben kaphatóak. A talpaikon pedig a két kis tappancs öntapadó felületként vidám pillanatokat okozhat a csempe falához tapasztva.


Alakíts ki egy ceremóniát a fogmosás pillanataira!

A gyerekeknek szükségük van az ismétlődésekre, a rendszerességre az életükben. Így fontos, hogy a fogmosás is egy vidám kis ceremóniává váljon az életükben, amely naponta mindig ugyanazokban a pillanatokban következik el. Még szeretetteljesebbé tehetjük ezeket a perceket, ha kis történeteket, esetleg mondókákat kapcsolunk hozzájuk. A lényeg, hogy ezeknek a meséknek legyen egy közös témája, vagy egy főhőse, akivel mindig történik valami. Például a Signal Dentoszai, amelyek különböző nemzetiségű ruhákba bújtatott kis, vidám fogacskák. Velük minden fogmosás alkalmával történik valami, de a folytatást csak a következő fogmosás percei alatt áruljuk el.


Mutass példát!

Minden gyerek arra vágyik, hogy azt csinálhassa, amit a nagyok. Mutass példát te is a rendszeres fogmosással! Nagy vidámságot okozhat a fürdőszobában egy közös családi fogmosás is.


Trükkök felnőttek számára

A mai rohanó világban a fogmosás pillanatait a következő dolgokra is használhatjuk!


Hallgasd közben kedvenc műsorodat vagy a híreket a rádióban!

Teljes nyugalomban és egyedül hallgathatod az adást, azokon a nem is túl drága, kis, hordozható, vidám rádiókon keresztül.

Mozgasd meg az izmaidat!

Akár tornázhatunk is közben, a többiek számára szinte láthatatlan, ugyanakkor meglehetősen hatékony módszerrel. Egyenes állásban feszítsd meg és engedd ki felváltva has- és farizmaidat. Meg fogsz lepődni, hogy ennek a napi 2-szer 3 percnek micsoda hatása lesz.

Lazíts!

Helyezd magad teljes kényelembe, és kapcsolj ki erre a néhány percre.
Gondold végig a napod: Ezeket a pillanatokat arra is kihasználhatod, hogy végiggondolod a napi tennivalóidat és rendszerezd azokat.

A változatosság izgalmasabb

Használj te is különböző ízű fogkrémeket, és cseréld minél gyakrabban fogkefédet. Egy új fogkefe nemcsak szebb, de akár 85 %-kal több lepedéket távolíthat el. Ezért a hatékonyabb tisztítás érdekében azt tanácsoljuk, hogy az évszakok változásaival te is cserélj fogkefét.

NÉZD MEG KÉPGALÉRIÁNKAT!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top