Szépüljünk

A hajfestés és a renoválás

A hajfestés ma talán az egyik leginkább elterjedt beavatkozás a haj szerkezetébe. A szép haj új színe örömet okoz, de nem mindegy az sem, meddig!





A festés lényege az, hogy a festékanyag a haj szerkezetébe épül, így színezi át a szálakat. Ami jó hír: a hajtövekbe, hajhagymákba nem jut el, tehát még a túlhidrogénezett haj is egészségesen nő ki újra. Amit viszont nem árt tudni: mindenfajta beavatkozás a hajszerkezetbe károsíthatja azt.

Nem árt, ha különbséget teszünk azok között az esetek között, amikor sötétebb hajból festünk világosat, vagy amikor fordítva. A világosításnál ugyanis hidrogén-peroxid segítségével először eltüntetik az eredeti színt, és a kivilágosodott haj kapja meg az új árnyalatot.

A haj a beavatkozástól könnyen károsodhat, ennek jelei a száraz, töredező hajvégek, a merev hajszálak, és a nehezen kezelhetőség.

Szintén fontos tudni, hogy a mesterséges szín nem olyan tartós, sokkal hamarabb elveszti fényét és élénkségét. Nem árt tehát, ha az ápolásra külön figyelmet fordítunk, hogy minél tovább örülhessünk a változásnak! Ebben nyújtanak segítséget a speciálisan festett hajra kifejlesztett termékek, amelyek ápoló összetételük révén védik a hajszínt.


Samponok


Legjobb, ha már a hajmosásnál elkezdjük a szín és hajunk védelmét. Erre remek megoldás a Dove Ápoló és Hajszínélénkítő Samponja.






Balzsamok

A hajbalzsam ma már szinte minden nő fürdőszobájában ott van. Ha viszont festett a hajad, mindenképp érdemes festett hajra való terméket választani. A Dove Ápoló és Hajszínélénkítő Balzsam hidratálja hajad, és megadja a hajszálaknak azokat a tápanyagokat, melyektől könnyen kifésülhetővé válnak és egészségesek maradnak.










Öblítés nélküli kondícionálók, tejek

A balzsam mellett használhatjuk a Dove Ápoló és Hajszínélénkítő, Hajszínvédő tejet, melyet nem kell kiöblíteni, és amely védi a hajat a hajszárítás és formázás mindennapi káros hatásaitól is. Ráadásul könnyen kifésülhetővé teszi a hajat.







Pakolások


Pakolást általában akkor kell használnunk, ha a haj károsodott vagy elvesztette rugalmasságát. Normál esetben nem is kell minden hajmosáskor használni ezeket a készítményeket, elég pl. akkor alkalmazni a Dove Ápoló és Hajszínélénkítő hajpakolást, ha hajad speciális, mélyreható ápolást igényel. Fokozhatjuk ezen termékek hatását, ha felkenésük után meleg törölközőbe csavarjuk hajunkat kb. fél órára.







Intenzív balzsam


A beavatkozások, a hajformázás mind elvonhatja a vizet a hajszálakból. Ilyenkor a haj formázhatatlanná, rugalmatlanná válik és elveszti ellenállóképességét. Ilyenkor jól jön a Dove Hajszínélénkítő Intenzív Balzsam, mely mélyen hidratálja és ápolja a hajat. Ennek köszönhetően hajszíned két festés között is élénk marad, a hajszálak pedig visszanyerik rugalmasságukat. Használata egyszerű, hajmosás után csak fel kell vinni a hajra, ugyanúgy, mint a hajfestékkészletekkel kapható speciális balzsamot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top