Szépüljünk

Hajszín és jellem?

Évszázados tapasztalat igazolja az összefüggést, vagy csak folytatjuk az évszázados babonaságot? Egy biztos: a középkorban elég sok vörös nõt égettek meg boszorkányként.





A buta szőke nők legendájáról mindenesetre már kutatók is bizonyították, hogy alaptalan.
A biológusok szerint egyes hormonjaink termelődési szintje összefüggésben van bőr- és hajszínünkkel, tehát úgy tűnik, valamiféle kapcsolat igenis létezik.

A vörösek például sokkal lobbanékonyabbak, kezdeményezőbbek és sokszor kreatívabbak is más színű hajjal rendelkező társaiknál. Ráadásul a hozzájuk kapcsolt fogalom – a szenvedélyesség – is segít nekik a hódításban.





A barnák az igazán megbízhatóak.
Nekik van a legnagyobb öntudatuk, nehéz letörni őket. Szeretnek a dolgok végére járni. Nekik szinte biztos az előrejutásuk a ranglétrán, de a tudósok között is sokan vannak!

A feketék a pénzügyek igazi virtuózai. Ez azért furcsa, mert egyébként nagy vonzódást mutatnak a misztikus és komoly dolgok iránt, ezért néha melankolikusak is lehetnek. De azért ne higgyük, hogy nem boldogulnak a való életben!







A szőkék hódítanak a legkönnyebben.
Ők azok, akik láttán mindenki az ártatlanságra asszociál, és ez minden férfit vonz. Pedig a szőkék általában jól mozognak a lexikális tudnivalók terén, és érzelmeiket sem nagyon adják ki.

Felmerülhet a kérdés: mi van a festett hajjal? Sokszor azért festjük hajunkat, mert öntudatlanul is korrigálni próbáljuk a természet félresiklását. Ilyenkor sokkal jobban is érezzük magunkat az új színnel.

De a kísérletek azt is igazolták, hogy a hosszú ideig festett hajszín képes befolyásolni a jellemet is. Hiszen, ha egy bizonyos hajszínnel látjuk magunkat, lassan olyanná is válunk, mint amit az a szín sugall. Nem árt tehát odafigyelni, milyet választunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top