Szépüljünk

Színváltás

A hajfestés ma már annyira elterjedt, hogy a felmérések szerint a magyar nõk 68%-a festi vagy színezi a haját. És vajon szakszerûen és átgondoltan?





Ma már a változatok tárháza áll előttünk, melyek segítségével akár szakemberrel, akár otthon szinte bármilyen színhez hozzájuthatunk, szinte bármennyi időre. Ezért nem árt a döntés előtt elgondolkodni, hogy milyen módszert is választunk.

Az első lépés legyen a szín kiválasztása. Ehhez nem árt tisztában lennünk saját színeinkkel. Hiszen ha elhibázzuk, és az új hajszín nem illik bőrünk, szemünk árnyalatához, nem lesz túl szép az eredmény. Ha ezt a szempontot tisztáztuk, arra sem árt gondolni, hogy a túl nagy változás miatt lehet, hogy le kell majd cserélnünk ruháink, sminkkészletünk egy részét.





Ha először festjük hajunkat, amúgy sem árt valamilyen saját színünkhöz közeli árnyalatot választani, hiszen a változás akár sokkoló is lehet. Ezt a színt is kipróbálhatjuk (ha nem sokkal világosabb mint az eredeti), ha először csak színezőt használunk.

Ha hajunk nincs túl jó állapotban, kérjünk tanácsot fodrászunktól. A ma forgalomban lévő hajfestékek már tartalmaznak tápláló anyagokat, hogy kevésbé károsítsák a hajat. Kivéve persze azokat az eseteket, ha sokkal világosabb új színt szeretnénk, hiszen ahhoz ki kell szőkíteni az eredetit. Ez pedig durva beavatkozás!








Ha már befestetted a hajadat, fontos, hogy odafigyelj a további ápolásra is. Akármilyen módszerrel is változtattál, az belenyúlt a haj szerkezetébe. Ráadásul a festékek által adott színek nem bírják úgy a nap és más külső hatások támadásait. Hogy tehát megőrizd a káprázatosan ragyogó új árnyalatot, és hajadat is ápold, használj mindig festett hajra való sampont, balzsamot és más speciális hajápoló termékeket. A Dove Új Ápoló és Hajszínélénkítő termékcsaládja hatékonyan védi a festett haj színét, és ápolja, rugalmasabbá teszi a hajszálakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top