Szépüljünk

A szempillaspirálok titkai I. rész

A nõknek két favorit sminkanyaguk van, amelyek nem is a sminkelés, hanem már a testápolás részeként épültek be a mindennapjainkba. Fogadok, hogy egybõl rávágod! Igen, a rúzs és a szempillaspirál.





E két anyagot azok is bátrabban használják, akik egyébként egyáltalán nem sminkelik magukat. Nem is nehéz kitalálni, miért: egyszerűen szebbek, nőiesebbek leszünk tőlük.

Pedig megfelelő szempillaspirált nem is olyan könnyű találni: dúsítson is, hosszabbak is legyenek tőle a pilláink, ne peregjen le, és természetesen ápoljon is. A kozmetikai piacon jobbnál jobbak kaphatóak, az ember nem is igazán tudja, melyiket válassza, mi alapján döntsön. Nos, itt a segítség!

Legelőször is a legnagyobb probléma: vízálló, vagy „csak” tartós spirált vegyünk. Ha valaki nem jár mindennap uszodába, és nem a gőzfürdő a munkahelye, akkor a vízálló spirálnak több hátránya van az egyetlen előnnyel szemben (hogy vízálló). Nagyon nehéz lemosni, azt is csak a saját, speciális lemosójával, és még így is erőteljesen dörzsölni kell. Nos, ennek meg is lesz a „jutalma”: előbb-utóbb letörnek a pillák végei, és sajnos sokkal lassabban nőnek vissza, mint szeretnénk (1 mm-t kb. 3 hónap alatt)! Szóval, hacsak nincsenek önsorsrontó hajlamaink, maradjunk a sima spiráloknál. Azok is vannak annyira tartósak (persze nem mind, de akkor nem az a hiba, hogy nem vízálló!); kibírnak egy hirtelen nyári záport és egy romantikus filmet is!






Hosszú, kunkorodó pillák

Igazából nem kell bedőlni a reklámoknak sem! A kedvencem az, amikor mindenkinek felfelé pöndörödő, extra hosszú szempillákat ígérnek! Van egy rossz hírünk: akinek előre álló, nem felfelé pöndörödő pillája van, azon nem segít semmiféle spirál, csak a szempillagöndörítő-szerszámocska, vagy a kozmetikákban kérhető szempilladauer (nem vicc!). Persze optikailag hosszabbnak tűnhetnek a pillák, sőt, akár dúsabbnak is, de felfelé állónak nem! Majd’ minden spirálban a festéken kívül van protein, vitamin, méhviasz és lanolin. Ezek ápolják a pillákat, de csodákra nem képesek.


Milyen formájú legyen a kefe?

A kefék sokféleségéből a legjobb az a fajta, aminek elkeskenyedik a vége (ún. karácsonyfa-alakú), mert gyönyörűen elválasztja egymástól a szálakat, és evvel a belső szemzug rövidebb pilláit is be tudjuk festeni anélkül, hogy összekennénk vele az orrunk oldalát. Érdemes a Lancome, a L’Oreal és a Bourjois polcain körülnézni. A ritkább kefeszerkezet abban segít, hogy egyszerre több festéket tudjunk felvinni vele, ezek általában a dúsító spirálok.






Folytatása következik, melyből mindent megtudhatsz a szempillák helyes ápolásáról és a színes spirálokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top