Szépüljünk

A szempillaspirálok titkai II. rész

Cikkünk elõzõ részében elárultuk, milyen formájú kefét válasszon, aki szempilláját hangsúlyozná. Most leleplezzük az ápoló és a színes spirálok titkait!

Kétkomponensű ápolás

Mostanában jöttek divatba az ún. kétkomponensű spirálok: az egyik végükön fehér, a másikon színes festék van. Ezek igazi csodafegyverek: a fehér részben szilikon van, ami szó szerint felpumpálja a szálak vastagságát (hallottunk már erről az anyagról, csak lejjebb!), tartást ad a pilláknak, és könnyebb kenhetőséget a színes festéknek. A L’Oreal és a Bourjois spiráljait ajánljuk ezekből!





Mivel a kétkomponensű spirálokat minimum kétszer festjük, dúsabbnak is hat a szempilla. Ezt a trükköt átvihetjük a sima spirálra is: először minél közelebb a tövéhez próbáljuk bekenni a pillákat, finom jobbra-balra mozgatással; a második réteg pedig a végeit fedje el. Túl sokat nem érdemes felrakni, mert elnehezíti a pillákat, és könnyen letörik.
A két spirálozás közben hagyjuk megszáradni a pillákat; fontos szempont már a vásárlásnál, hogy a festék gyorsan száradjon. Igazából az a jó, ha felvitel után nem kell hosszú percekig meredten nézni, nehogy elmaszatolódjon (ha mégis sikerült elkenni, egy száraz fültisztító pálcikával óvatosan szedjük le a felragadt festéket). Ebből a szempontból a Bourjois, Lancome, Estée Lauder spiráljai első osztályúak, a Maybelline nem annyira!

Egy átlagos spirálnak mindennapi használattal 3-4 hónapot kell kibírnia. Ha már darabos a spirál, és többször kell festeni ugyanazért az eredményért, akkor kifogyott, újat kell venni. Itt bizony a Miss Sporty megbukott, ugyanis valamilyen oknál fogva ez a márka két hétig bírja, utána kiszárad!






Színekben dúskálva


A színes szempillaspirálok újra reneszánszukat élik, szebbnél szebbek vannak a polcokon, nem is igazán tudunk választani közülük. Pedig most kötelező legalább egy a feketén kívül is! A visszafogottak válasszanak barnát, különben is van egy olyan nézet, hogy a szőke és természetes vörös hajúak ne is feketét használjanak, hanem csokoládébarnát, mert a fekete nekik túl kemény szín. Az alkalom, a ruha befolyásolhatja a szín választását. Mindenki, aki egy kicsit is fel akarja dobni a hangulatát, színes pillákkal mászkál. Viszont, ha feltűnő színű a spirál, legyünk visszafogottak a szem festésénél. Az igazi az lenne, ha a kontúron kívül más nem lenne a szemen, ugyanis a színes szemhéjpor színes spirállal már sok. Ha nincs kedvünk/időnk sminkelni, a színes spirál megteszi helyettünk! A lila, zöld, kék, burgundivörös gyönyörű árnyalatai csábítanak arra, hogy vegyük meg őket! Nézd csak meg a Guerlain, Lancome, Bourjois, Yves Saint Laurent színeit, és meglátod, bajban leszel, ha választani kell belőlük.






Igazi ápolás

Aki tökélyre szeretné vinni a spirálozás művészetét, az használjon színtelen szempillaspirált éjszakára. Ez az anyag olajokban, vitaminokban gazdag, ápolja, puhává teszi a pillákat; ugyanolyan, mintha balzsamot használnál a hajadra.

A festék leszedésével nagyon vigyázzunk! Ne dörzsöljük erősen, mert letörhet a pilla, és a szemnek se jó, ha belekerül a festék. Jó választás lehet az olajos vattapamacska (Balea), finoman átfutva a szemen a legmakacsabb spirált is leszedhetjük vele (ha nem vízálló), ráadásul ápolja is egyben a szemkörnyéki érzékeny bőrt. Mert azért a végső célunk mégiscsak az, hogy nézzünk ki jól spirál nélkül is (még ha ez nehezebb is).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top