Szépüljünk

Hol vásárolsz?

Te hol szerzed be a kozmetikumokat? Drogériában, interneten, vagy tanácsadónõtõl rendelsz? Megvizsgáltuk a leggyakoribb forrásokat. Elõnyök és hátrányok egy csokorba szedve.





Parfüméria – élmény

Egy parfümériában vásárolni igazi élmény, egy kis luxus a szürke hétköznapokban. A gazdag parfümválaszték mellett megtalálhatók a bőrápolási és dekorkozmetikai luxusmárkák.

Ha nem engedheted meg magadnak, hogy rendszeresen itt vásárolj – hiszen mélyebben a zsebedbe kell nyúlnod, mint a többi esetben –, időnként térj be, és jutalmazd meg itt magad!






Tipp: A parfümériákban rendszeresen szerveznek smink- és bőrápolási tanácsadást profi szakemberekkel. Jelentkezz be egyre!
Douglas
Marionnaud


Drogéria – gyors

Drogéria ma már szinte minden sarkon áll, így bármikor gyorsan beszerezheted, amire szükséged van. A választék a gazdaságos saját márkás termékektől a középkategóriákig terjed.

A drogériák nagy előnye, hogy kedvedre válogathatsz, kipróbálhatod a tesztereket, elolvashatod a termék hátulján az apró betűs részt, megszagolhatod a tusfürdőt, mazsolázhatsz az újdonságok között, de persze beszaladhatsz csak egy kézkrémért is, ahogy épp kedved tartja (és időd engedi).

A drogérialátogatás hátránya, hogy az ügyes marketingeseknek köszönhetően szinte biztosan olyan dolgot is megveszel, amit nem terveztél.






A két legnagyobb drogéria akciós kínálata elérhető az interneten is:
DM
Rossmann




 









Tanácsadótól rendelni – személyes

Tanácsadótól rendelni ki-ki – vérmérséklete és esetleges korábbi tapasztalatai szerint – vagy szeret, vagy nem. Pedig egy jó tanácsadó – aki képzett és nem tolakodó – igen hasznos lehet. Személyre szabott tanácsaival segíthet kiválasztani a legmegfelelőbb kozmetikumokat, és még arra is figyelmeztet, ha a kedvenc termékünk akciós áron kapható.

Ha csak a termékekhez ragaszkodsz, válaszd ki azokat a katalógusból, és keress egy tanácsadót, aki csak leszállítással foglalkozik.

Szinte minden beszerezhető: a szempillaspirál és az arckrém megtalálható csakúgy, mint a szappan vagy a lábkrém. A minőség jó, az árak – különösen az akciósak – kedvezőek; a dekorkozmetikumok nyomtatott színe becsapós lehet.






Tipp: Az Oriflame oldalán lapozható virtuális katalógust és részletes termékkatalógust is találsz – az utóbbiban az összetevőket is megnézheted.
Avon
Oriflame






 



Internet – kényelmes

Interneten rendelni kényelmes. Bár nem érzed az illatokat, az „ezer éve” használt, jól ismert testápolót, sampont, tusfürdőt minden kockázat nélkül beszerezheted ilyen módon.

Az online boltok általában ezer forint körüli összegért 1-2 nap alatt házhoz szállítják a megrendelt árut, így nem kell cipekedned. Az internetes kedvezményekkel és a spontán vásárlások elkerülésével könnyedén ledolgozhatod a szállításra költött összeget.






Tipp: Havi egy nagybevásárlással feltöltheted a fürdőszobapolcod és kímélheted a pénztárcád.
Rossmann webáruház
GRoby – piperekozmetika












Cserebere – izgalmas

Izgalmas, de időigényes módja a kozmetikumok beszerzésének a cserebere. Míg korábban a barátnők között volt gyakori a megunt vagy ajándékba kapott – de nem tetsző – kozmetikumok cseréje, addig a mai nők ezt már internetes fórumokon intézik. Ha konkrét termékre vadászol, nem lesz egyszerű a „virtuális turkálás”, hiszen attól, hogy megtalálod a keresett darabot, korántsem biztos, hogy megfelelőt tudsz helyette cserébe ajánlani. Talán ez is az oka, hogy egy számodra fölösleges darab megszerzése nagyobb örömet okoz, mint ha egyszerűen megvásároltad volna.

Elsősorban parfümöket érdemes így beszerezned, hiszen ezeknél még akkor sincs higiéniás kockázat, ha használtak, és a többezres illatszerek cseréje még az esetleges pluszköltségekkel – például postaköltség – is megéri.





Tipp: Tájékozódj a cserepartnerről, kérdezz ki olyanokat, akik már cseréltek vele, nehogy kellemetlen meglepetés érjen! 




Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top