Szépüljünk

Levendulás kozmetikumok tesztje

Nem kétséges, hogy minden idők legnépszerűbb illata a levendula – rengeteg kozmetikum és gyógyhatású készítmény összetevője. Megnyugtat, pihentet, ellazít – kipróbáltuk, vajon minden esetben működik-e a csoda.
Savon de Marseille Lavande Biologique folyékony szappan

Íme az etalon, és ahogy a pasim áradozott róla: a folyékony szappanok Aston Martinja. Bármilyen mulatságos és esetlen is ez a szóvirág, tökéletesen igaz. Már a flakon is olyan, mint amilyeneket vágyakozva kukkoltunk a francia enteriőrmagazinok fürdőszobarovatában. Masszív, de egyben elegáns alumínium, fekete adagolócsőrrel és feliratokkal. A belbecs azonban még a külcsínen is túltesz. A selymes, lágy folyadék annyira mámorító levendulaillattal bír, hogy olykor azon veszem észre magam, hogy percekig csak az aromájában révedezek. Az, hogy tökéletesen tisztít, nem is kérdés, a lényeg ugyanis, hogy ez a csodálatos levendulaillat hosszú ideig megmarad a kézen. Hétköznapi eszköz, amely prémiumkategóriája miatt nem hétköznapi ajándék lehet.
Ára: 5200 Ft/400 ml
Lelőhely: + – Concept Store

 

Tact Lavande Relaxing Body Lotion – levendulás testápoló

Zavarba ejtően összetett élményt nyújt ez a görög (!) testápolócsoda. Levendula, sárgabarack, sheavaj könnyed mixtúrája, amely kellemes harmóniát alkot, miközben folyamatosan izgatja az ember fantáziáját: mit is érzek épp? A kiismerhetetlen illatkompozíciót szinte soha nem lehet megunni, tökéletes partner a teljes ellazuláshoz. Egy kora esti forró fürdő után masszírozd be a tested és lazíts egy kellemes 20 percet. Gyertyafénnyel, csendben. Persze a legjobb, ha sikerül meggyőzni morcogós párunkat, hogy kényeztessen ő a Tacttal.
Ára: 2440 Ft
Lelőhely: Szépségek Kicsiny Boltja

 

Radox Sleep Easy Herbal Bath – habfürdő levendulakivonattal

Nem mind levendula, ami kéklik. Ez az első, ami eszünkbe jutott a „Sleep Easy” kipróbálása közben. Igen, egyértelműen csalódást okozott ez az amúgy minőségi márka. Hiszen ha a levendula illatára hivatkozva kellemes relaxálásra csábítja az embert, akkor ott legyen aztán levendula is, és relax is. De nincs. Van helyette műkék szín és művirágillat. A teljes kikapcsoláshoz természetes érzések, hatások szükségesek, a Radoxtól a Sleep Easy csúnya mellényúlás.
Ára: 689 Ft
Lelőhely: Müller drogéria, hipermarketek

 

Lavender Nesti Dante Le Deliziose – Bájos finomságok sorozat

Alig néhány cég veheti csak fel a versenyt a Nesti Dante firenzei illetőségű, 60 éve működő pipereszappangyárával. Ezúttal a 20. század elejét idéző illategyüttesű Lavanda-Lavender, vagyis levendulaszappant ajánljuk. A visszafogott eleganciát, ápoltságot, tartós komfortérzetet biztosító termék különösebb reklámozás nélkül is régóta az élvonalba tartozik. Középmagas árát éppen ezek a minőségjelzők ellensúlyozzák, egyúttal garantálják a fogyasztói hűséget, vagyis ehhez az igazi, kozmetikai csemegének minősülő levendulaszappanhoz való ragaszkodást. Nem véletlen, hiszen a cég jelmondata is így hangzik: „con amore e cura”, vagyis „szeretettel és finoman”.
Ára: 730 Ft/150 g
Lelőhely: Szépségek Kicsiny Boltja

Savon Extra Pur olívás-levendulás szappan

Talán a legkevésbé levendulás termék az összes közül, ám ez mit sem von le értékéből. Annyira lágy, puha, sűrű habot képez, hogy az embernek máshoz sincs kedve, csak hogy hosszú percekig kényeztesse magát vele. Bár az alakja nem túl ideális, gazdáját bőven kárpótolja harmonikus illatával, puha érintésével. A szappanok fellegvárából, Marseille-ből, az egyszerű francia elegancia jegyében – barna csomagolásban – érkezett illatszer olívás összetétele által nemcsak illatával kényeztet, de puha, lágy tapintású érintést kölcsönöz. Szappanínyenceknek kötelező!
Ára: 980 Ft

Lelőhely: + – Concept Store

 

Kneipp hegyilevendula-fürdőolaj

Nincs könnyű helyzetben, aki a Kneipp illóolajának illatát szeretné meghatározni. Hegyi levendulát ugyanis ritkán érzünk, pláne ilyen erős koncentrátumban. Bár azt is hozzá kell tenni, hogy más hitelesebben nem tudná „eladni” nekünk ezt az aromát, amely azért nyomokban a mi kis hétköznapi levendulánkra is emlékeztetett. Azzal pedig, hogy az olaj a fürdővízbe csepegtetve nem tapad a bőrre, és ezáltal nem képez csúszós felületet, nemhogy az illat meghatározhatatlan eredetét, de még az olaj rettenetes zöldeskék színét is el tudja feledtetni. 35-38 °C-os vízben mindent kiad magából, tökéletesen elkábít, relaxál.
Ára: 1290 Ft/100 ml
Lelőhely: Müller drogéria

 

Wellness & Beauty aromafürdő – levendula-Aloe vera

A levendula mellé partiba hozni az aloe verat magas labda, hiszen lassan már a csapból is aloe folyik. Ha az aloe helyett Korda György lenne ennyire eladható, valószínűleg ez a habfürdő is levendulás-kordás lenne. A fürdőfolyadék csomagolása puritán, átlátszó műanyag flakon, kiszerelése praktikus, könnyen felpattintható kupakkal. A folyadék színe levendulás-lila, azonban az illata már kevésbé természetes. Jól habzik, egyszerű, de kellemes fürdőtárs. Nem szárítja a bőrt, nem ragad könnyen lemosható. Az illata viszont hamar eltűnik a bőrről. Egyetlen komoly előnye, hogy kifejezetten gazdaságos, több alkalomra elegendő, de nem hagy maradandó élményt.
Ára: 369 ft/500 ml
Lelőhely: Rossmann drogéria

 

Avon Foot Works – Levendulás lábpakolás bőrradírozó hatással

A gyógyhatású levendula egy kis agyaggal ötvözve lábápolóként is bizonyított. Nemcsak kellemes illatot kölcsönöz, de ápolja a lábfejet, puhává varázsolja a száraz, töredezett bőrt is. Ideális „mellékprogram” lehet az esti sorozatod mellé – vackold be magad egy kényelmes fotelba, kend be alaposan a lábfejedet, várj egy ideig, amíg teljesen rászárad a bőrödre a massza, majd meleg vízzel alaposan öblítsd le. A krém agyagtartalma miatt talán picit húzódik majd a bőröd, de a jó cél érdekében (remek méregtelenítő) ez az apró kellemetlenség igazán kibírható.
Ára: 749 Ft
Lelőhely: Avon-tanácsadónőktől

 

 

Üzletlista
Szépségek Kicsiny Boltja – Budapest V. ker., Nádor u. 14.
• + – Concept Store – Budapest V. ker., Régiposta u. 19.
Rossmann drogéria
Müller drogéria
Avon
Savon de Marseille »
Kneipp »

 

Levendula.lap.hu »
Szépségápolás.lap.hu »
Illatszer.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top