Szépüljünk

Nagy dezodorteszt – 2009

Nyár, hőség, dezodorteszt. Ez az élet rendje. Lássuk, mit tudnak az aktív ásványok, a BIOritmus-formulák és barátaik.

Az igazság az, hogy évek óta tesztelem a dezodorokat, és az idei felhozatalra igazán egy szavam nem lehet, és ez nem valami megúszós nyifogás, egyszerűen jók voltak.

Persze mindannyiunk bőre, (hón)alkata más, de nálam most nagy százalékkal beváltak a tesztelt deók, tehát azt mondom, legyen kövér a képzavar, választásnál mindenki hallgasson az orrára.

Adidas for women – Control

Régóta kedvelem az Adidas dezodorok finoman púderes illatát.
Bár azt gondolhatnánk, ez itt a sportos szekció, az illat mégis kellemesen nőies és diszkrét, nyugodtan elbírja még a parfümöt, nincs semmi disszonáns illatkavalkád.
Minden szinten maximálisan teljesít, estére is teljes a szárazság és az üde illat, még akkor is, ha sporttal nehezítettük a dolgát.
Maximális elégedettség.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 699 Ft

Fa Natural & Pure – Light Citrus

Kicsit nehezen választottam a Fa színes flakonjai közül, mert féltem, hogy rám ugrik valami vadul egzotikus illat, mely majd belengi tesztelős napjaimat.
Végül a Light Citrus mellett döntöttem, gondoltam, abból nem lehet akkora baj.
Teljesen meglepődtem, ugyanis végül semmilyen baj nem történt, az illat már kifújáskor sem túl erős, és a nap folyamán éppen csak a finoman érezhető, frissítő citrus marad.
Kimondottan kellemes, bár a flakon majdnem összezavart kicsit, félek, ha nem teszteltem volna, magamtól nem emelem le a polcról, mert alapvetően a letisztultabb dolgokat kedvelem.
A dezodor hiba nélkül teljesít, semmi szag, semmi víz, estére is az elvárt frissesség. Érdemes lenne a többi illatot is kipróbálni.
Azért a parfümmel itt már picit vigyázni kell, gondolatom szerint nem mindennel kompatibilis.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

 

Ára: 499 Ft

Rexona BIOrythm – bio-protect

Nagy dezodorteszt - 2009A Rexonának szintén nagyon jellegzetes alapillata van, enyhén púderes, egy kis nőies csavarintással.
A flakon egy kis pöcökkel van ellátva, mely gátolja a véletlenszerű „kifújódást”.
Nem pontosan látom, hogy egy dezodor hogyan tudna véletlenül „kifújódni”, még sosem volt ilyen élményem, de ez teljesen mindegy is, mert női lelkemnek kedves a kis biztonsági pöcök, egy pici kis gombocska, amelyet lehet még húzogatni. Gyengeség, tudom, de így van.
De nézzük dezodori érdemeit. Szinte már unalmas lesz, de tény, hogy a Rexona BIOrythm is kitűnően teljesít, a nap végén pont olyan, mint a nap elején. Illata szintén nem tolakodó, nyugodtan bírja a parfümöt (és természetesen a sportolást is).
Hogy ez a bioritmustól van-e, azt nem tudom, de a lényeg, hogy működik.

Ára: 669 Ft

CD 24 órás dezodor Aloe verával

Az üvegcse az egyszerűség és tisztaság jegyében fogant, jól is van ez így, régi márka, és mindig ezekkel a jegyekkel operált, ha jól emlékszem.
Az illata kellemes, bár nekem kicsit – egészen paradox módon – fűszeres. Lehet, hogy ez az Aloe vera, de nekem az otthoni növénykém, melyből néha gyógyítási céllal levágok egy darabkát, nem ilyen illatú.
De nem is kell ezen sokáig tűnődnöm, mert az illat hamar elillan, visszavonul.
Ő is jól indít, bírja a gyűrődést, de sajnos a nap vége felé kezd elfáradni, nem váltja be az ígért 24 órás védelmet. Munka után sajnos már kissé átnedvesedik a blúzom, nem annyira komfortos az érzés.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 649 Ft

L’Occitane – citrom, kardamom, eukaliptusz

A kolléganőim szerint kimondhatatlan nevű márka több termékét teszteltük már, nagyon jó eredményekkel. De hiába vagyok a bió, a natúr és a természetes középerősen elkötelezett híve, valahogy eddig a dezodorálás terén annyira nem voltak még jó tapasztalataim.
Tényleg szkeptikusan vittem haza a citromfüves, kardamomos, eukaliptuszos csodát, „lesz, ami lesz” alapon. Aztán nagyon nehezen léptem tovább a tesztben, az történt ugyanis, hogy másnap reggel is kizárólag ezt akartam használni, mert egyszerűen jó. Az illata erősen gyógynövényes, de főleg citromos, én imádtam. De felőlem egy kanyi illata sem kellene hogy legyen, akkor is ezt használnám, mert tökéletesen teljesít, és pont. Tudom: drága. Nagyon drága. De nagyon jó.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 4650 Ft

Marks & Spencer – magnólia

Szerintem azt a marketingesek is tudják, hogy a legerősebben befolyásoló erő a vásárlásnál a jó barátnő. Bármennyi pénzt el lehet költeni óriásplakátra, de ha egy barátnőnk azt mondja: ezt az öblítőt, fehérítőt, rúzst, bármit próbáljuk ki, mert az a tuti, az többet ér mindennél.
Így jártam én is a Mark & Spencer márka testápolási termékeivel. Ha egy barátnőm nem hívja fel rá figyelmemet, észre sem veszem.
A választék nem rettentő nagy, ellenben nagyon kis finom. Az egész minirészleget belengi az angolosan visszafogott elegancia. Apró virágok, finom illatok, érdemes velük próbálkozni.
Én most egy magnóliaillatú dezodorral kezdtem a barátkozást. Biztos lett volna semlegesebb illat is, de régi perverzióm, hogy szeretem a magnóliát.
Illúzióm nem volt, hogy ez a dezodor elbír maga mellett pluszban még egy parfümöt is, de ezt most direkt nem is így választottam.
Az élmény pozitív, a deónak teljes mértékben magnóliaillata van, mely egészen finoman leng körül a nap folyamán – aki nem bírja, ne próbálkozzon, mert a rosszullét fogja kerülgetni –, és estére is marad a száraz, tiszta érzés.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 890 Ft

Herbina Camomilla

Szintén régi motorossal állunk szemben, szerintem már a gimi alatt lelkesen használtam a púderes, enyhén virágillatú kompozíciókat teljes elégedettséggel.
Itt most egyértelműen a kamilláé a főszerep, de az illatban ez valahogy nem jön át, nálam pont határon van, de végül a semleges kategóriába sorolom.
A doboza ezüstös, melyből atomhatásra következtetek, de sajnos nem teljesen teljesíti be a hozzá fűzött reményeket, mert a nap végére sajnos megint kicsit nedvesedik a blúzom.
Mentségére szolgáljon, hogy a hirtelen ránk törő kánikula legvadabb napjaiban teszteltem.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 579 Ft

Isana – Aloe vera

Átkozott előítélek, de valahogy nem remélek túl sok jót a Rosmann saját márkás termékétől, amikor leemelem a polcról. A kifújásnál ugrok is egyet, mert a flakonból csak úgy ömlik a matéria.
Az illat ellenben nagyon kellemes, visszafogott, szinte alig érezhető – azt, mondjuk, komolyan nem értem, hogy az illatkeverők miért szeretnének mindenáron illatot rendelni az Aloe verához, amikor egyszerűen nincs neki, de mindegy.
De aztán a nap végén kidobhatom a kukába az előítéleteimet, mert bizony Isana barátunk tökéletesen teljesít, se pólófolt, se kellemetlen szag.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 299 Ft

Dove Hair Minimising – Nature Fresh

Pár hete láttam először a reklámot a tévében. Rögtön felcsigázott: mit tud ez a szőrnövekedés-gátló dezodor, vajon tényleg működik? Két variációban kapható: virágos és friss illattal. Én az utóbbit választottam. Az illata nagyon kellemes, nem tolakodó, bármelyik parfüm megtűri maga mellett. Izzadásgátló hatásában nem csalódtam, megbízható, mint a Dove-termékek általában. De kéthetes, rendszeres használat után sem vettem észre, hogy a hónaljamon lassabban nőtt volna a szőr, a borotválkozások nem ritkultak.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

 
Ár: 670 Ft

IKEA deo roll-on

A jól ismert bútoráruház egyre több szépségápolási terméket kínál, amit én egyáltalán nem bánok, sőt! A testápoló után örömmel tettem szatyromba a feltűnő csomagolású piros-sárga dezodort. Az illata nagyon kellemes, friss, enyhén citrusos. Kényelmes felvinni, ugyanis az átlagdezodoroknál egy kicsit nagyobb golyó van benne. Teljesen megbízható dezodor, a nap végére sem hagy cserben.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

 
Ár: 490 Ft

Garnier Mineral – hőség, sport, stressz

Végre. Elhangzik az az egyszerű tény, hogy az izzadást bizony a stressz is fokozza.
Mert fokozza kegyetlenül, csak ez valahogy elsikkad. Még kampánya sem volt ennek a terméknek, amikor kíváncsian emeltem le a polcról, mert bizony gyakorta kínoz a probléma. Tulajdonképpen a deo minden tulajdonsága szimpatikus volt. Aktív ásványi anyag, stressz fokozta izzadás elűzése, alkoholmentesség.
Néha ilyenkor félek, hogy el fogják rontani az örömömet, de most nem kellett csalódnom. Az illata nagyon kellemes, mégis semleges, remekül passzol hozzá bármilyen parfüm, ugyanakkor maximálisan beváltja az ígéretet.
Volt olyan nap, hogy mindhárom hatásnak erősen alávetettem, és estére semmi.
Sem foltocska, sem kellemetlen illatok.
Nagy kedvencemmé vált.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Ára: 499 Ft

Lush – T’EO dezodor

Megmondom őszintén, azért is jelenik meg később ez a teszt a tervezettnél, mert megszállottan kerestem olyan terméket, amely valóban csak és kizárólag természetes anyagokat tartalmaz. Lehet, hogy perverzió, de arra kell gondolnom, hogy a most górcső alatt lévő testrészünk túlságosan is közel van egy másik, nagyon becses, kerekded büszkeségünkhöz, és nekem például egyáltalán nem mindegy, hogy mivel kenegetem naponta azt a tájékot.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

Így találtam rá a Lush furcsa kis szappan alakú, luffaszivacsra emlékeztető dezodorjára.
Szkeptikus voltam. Főleg azok után, hogy a nagyon kedves eladólány a boltban el is mondta, hogy kell némi idő, míg a szervezet átáll erre az új dezodorra, addig bizony a nedvesség normális, vigyek magammal kis törlőkendőt. Arra gondoltam, jó ez, hiszen így aztán soha nem derül ki, hogy működik-e a dolog, vagy csak egyszerűen még „nem állt át” a rendszerem.
Ezek után nagyon drukkoltam és izgultam, hogy mi fog történni, de a biztonság kedvéért egy „hagyományos” dezodort is bedobtam reggel, „ki tudja” alapon.
Komolyan nem az van, hogy átmosták az agyamat valami marketingtanfolyamon, előbb leszek én hegyi jeti, de az történt, hogy működött.
Semmi átállás, semmi kellemetlenség, bőröm és szervezetem örült a természetes anyagoknak, és kész. Boldog szárazságban ért az este.
Az illata elsőre nagyon megfogott, friss, citromos, üde, bele kell harapni… Már csak a szállításon kell egy picit elgondolkodnom, de majd biztos kitalálok valamit, mert megéri.

Ára: 1512 Ft

 Vichy – bőrnyugtató krémdezodor


A hőségriadó győztese. A szerdára kilátásba helyezett kánikula reggelén kiszámolósat játszottam, „ki nyer ma?” alapon. Ez a termék nyert, tehát teljesítenie kellett nehezített pályán. Miután érzékeny bőrre ajánlják, ezért még egy borotválkozással is megfejeltem a tesztet, ha már lúd.
Jött, látott, győzött. 
Gyanakodva osontam néha a mosdóba ellenőrizni a hatást, de aggodalmam hiábavaló volt. A krémes állag, bár elsőre talán meglepőnek tűnhet, de remekül működik, vékony rétegben kell csak felvinni. Nagyon enyhe kis babaillata van, alig érezhető, bármi elfér mellette.

Nagy dezodorteszt - 2009
Nagy dezodorteszt - 2009

 

Ára: 2899 Ft

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top